Uusimmat

Kaksintaistelua Half-Lifelle – The Opera

10.07.2001 00:42 Jukka O. Kauppinen

Pari vuotta työn alla ollut The Opera-modifikaatio Half-Lifelle on viimein lähestulkoon valmis: ensimmäinen julkinen versio on päästetty levitykseen. RedeemedSoftin The Opera tarjoaa John Woomaista kaksintaistelua: honkkarielokuvista tutut tupla-aseet, hypyt, stuntit ja aurinkolasit vauhdittavat taistelijoiden menoa.

Raha ratkaisee

Jokaisesta taposta tienaa rahaa riippuen siitä miten tyylikkäästi eliminoiminen tapahtuu: Uzilla suolatusta vastustajasta saa muutaman satasen ja veitsellä suoritetusta operaatiosta tienaa muutaman tonnin. Pistetaulukossa tarkastellaankin rahatilannetta eikä tappoja.

 

Vahinkosysteemi

The Opera mallintaa vahingon muista peleistä poiketen. Joka kerta kun pelaaja saa osuman, aiheuttaa se kahdenlaista vahinkoa: verenvuotoa, joka on pysyvää ja traumavahinkoa, joka paranee ajan myötä. Pelissä ei ole energiapalkkia, josta näkyisi oma tilanne – paitsi mikäli käyttää tiettyä erikoiskykyä, mutta niistä lisää myöhemmin. Ilman energiapalkkia pelaajan on opittava tuntemaan hahmonsa kyvyt ja sopeudettava pelaamaan tuntumalla. Mikäli tilanne alkaa olla vaarallinen, niin pelaaja voi suorittaa erikoiskykynä olevan sankariteon, jolla haavat saadaan paranemaan nopeammin muiden bonuksien kera.

Pelimuodot

Palvelinkohtaiset pelimuodot ovat:

Deathmatch: perinteistä räiskintää

Last Man Standing: jokaiselle pelaajalle annetaan tietty määrä elämiä. Viimeinen selviytyjä voittaa erän ja saa rahabonuksen.

X-Player LMS: muokattu versio edellisestä. Kentällä on x-määrä pelaajia yhdellä elämällä varustettuna. Voittaja pysyy pelissä ja katselijat tulevat häviäjien tilalle.

Duelling Berettas: loputon ammusvarasto. Ei pääosumia, ei sydänosumia, vähennetty vahinko. Beretta-aseet tuplana, onnea matkaan.

Mookmatch: kaikki pelaajat toimivat yhteistyössä pahislaumaa vastaan. Toimii vain erikseen tätä pelimuotoa varten suunnitelluissa tasoissa. Tehtävä voi vaihdella tason mukaan: eliminoi kaikki pahikset, pakene tai jotain muuta.

HK-action

Mikä HK-toimintaa jäljittelevä peli se olisi missä ei nähtäisi näyttäviä stuntteja? Kaikki erikoisliikkeet vähentävät erityistä toimintapalkkia, jonka loppuminen estää stunttiliikkeiden suorittamisen. Onneksi tämä latautuu ajan myötä. Pyörähdyksillä heitetään kuperkeikkaa haluamaansa suuntaan – paitsi taaksepäin. Suuren aseen kanssa ei ole mahdollista pyörähtää. Väistöllä hypähdetään salamana syrjään ja syöksyllä liidetään näyttävästi ilmojen halki. Syöksystä voi jatkaa etenemistä kärrynpyörällä tai liukumisella. Seinähypyt ja voltit vaikeuttavat osumista ja potkuilla annetaan viholliselle kenkää. Sankariteko vie suuren palan toimintapalkin energiasta, mutta vastapainoksi se antaa nopeutta, paranemiskykyä ja muita bonuksia.

Aseet

The Opera tarjoaa monia aseita pelaajien käytettäväksi. Veitset ja pistoolit: taisteluveitsi, heittoveitsi, Beretta 92FS, Walther PPK-SD, Tokarev 2I3A, CZ-75, Glock 22C, HK P7MI3, Desert Eagle . 375, Colt Python, Springfield Armory 1911-A, Ruger P90, Sig P220 ja Desert Eagle .50 AE. Konepistoolit: Mac-10, Micro-UZI ja Skorpion. Haulikot ja kiväärit: SPAS-12 S3S ja Winchester model 94. Viime hetken paniikkiaseena toimii Beretta Tomcat, joka on oljenkorsi muiden keinojen pettäessä.

Tiettyjä aseita on mahdollista käyttää tuplana, mutta se pidentää latausaikaa ja vie nopeammin panoksia.

Erikoiskyvyt

Jokaisella toimintasankarilla täytyy olla tietysti omat erikoiskykynsä. The Opera tarjoaa pelaajan valittavaksi nivaskan bonuskykyjä:

Tarkkuus: liikkuminen ei haittaa ampumista.

Tehokkuus: hyökkäykset tekevät enemmän vahinkoa.

Liike: loputon toimintapalkki; kaikki erikoisliikkeet ovat ilmaisia.

Reaktiokyky: aseiden vetäminen ja lataaminen on nopeampaa.

Putoamisnopeus: hahmot hyppäävät ja syöksyvät pidemmälle sekä juoksevat lujempaa.

Lujatahtoisuus: hahmot saavat vähemmän vahinkoa ja pää- sekä sydänosumat eivät välttämättä tapa kerrasta. Kipu ei heikennä toimintakuntoa.

Äänettömyys: pelaajat voivat liikkua täysin äänettömästi.

Havaintokyky: pelaajilla on energiamittari, ammusmittari sekä vihollisen paikantamiseen soveltuva sydänäänisensori.

Onko se keitetty kovaksi?

Vaikka ikääntyneellä Half-Lifellä riittää modeja ja muita muunnoksia enemmän kuin kalaa vedessä, niin The Opera näyttäisi olevan yksi helmistä. Huimapäiset stunttitemput, laaja asevarasto ja mielenkiintoiset pelaajakohtaiset erikoiskyvyt antavat haastetta ja monipuolisuutta jokaisen tarpeisiin. Trenssitakki harteille, reiskat silmille, tupla-Beretat käsiin ja baanalle: The Operan ensimmäisen 90 megaisen yleisöversion voi ladata täältä.