Uusimmat

Mad Catz Wireless Racing Wheel – tärinätön perusratti Xbox-kuljettajille

17.02.2011 15:00 Juho Anttila

Jos jossain tarvitaan oma erikoisohjain, heti lentosimulaattoreiden jälkeen toki, niin autopeleissä. Vaikka padilla ajaminen voittaakin näppäimistöhuristelun, on ajokokemus täydellinen vasta kunnollisen ratin avustuksella.

Microsoftin lopetettua oman tuotteensa valmistuksen on Xbox 360:n rattivalikoima ollut lievästi sanottuna ohkainen. Nyt paikalle kiitää Mad Catz oman ohjainpakettinsa kera. Tekeekö Mad Catzin ratti sohvakuskista Räikkösen?

Kunnolliselta rattipaketilta on syytä odottaa tiettyjä perusasioita. Kiihkeän kilpailun aikana rattia väännetään usein rajusti, joten kiinnityksen on oltava tukeva. Samaa tukevuutta kaivataan myös itse laitteelta, eikä poljintenkaan soisi liukuvan karkuun liian hanakasti kaasua tai jarrua polkiessa. Moderniin rattiin kuuluvat myös ajotuntumaa helpottavat tärinät, jotka Mad Catzin laitteesta on kuitenkin jätetty pois. Tästä karmivasta puutteesta lisää hieman alempana.

Kevyttä ja muovista

Paketin avaaminen hämmentää paljastuvien osien määrällä. Ensivaikutelma tuo mieleen rakennussarjan rattiohjaimen sijaan, mutta onneksi jokainen osa löytää helposti paikkansa. Varsinaisen ratin lisäksi laatikosta löytyy kahtena osana toimitettavat polkimet, pöytäkiinnike, adapterijohto kuulokemikrofonia varten sekä irrotettava vaihdekeppi. Lisäksi paketista löytyy reisituet sohvalta käsin ajamista varten.

Viimeksi mainitulle varusteelle riittää käyttöä, onhan konsolille tarkoitettu rattiohjain PC-laitetta suurempi haaste. PC:llä pelataan useimmiten työpöydän äärellä, jolloin ratti on helppo pultata kiinni  pöydän kulmaan. Konsoleiden paikka on taas olohuoneessa ja niitä käytetään tyypillisesti sohvalta käsin. Rattiohjaimen käyttö vaatii helposti enemmän hankalia erikoisjärjestelyjä tai ajotuolin kaltaisia kalliita lisälaitteita.

Erilaisten kiinnitysvaihtoehtojen välillä vaihteleminen on valitettavan hankalaa. Reisituet ruuvataan kiinni rattiin, joten niiden irrottaminen tai takaisin kiinnittäminen on työlästä. Pöytäkiinnike on irrotettava, mutta ainakaan normaalipaksuisella pöytälevyllä se ei sovi rattiin samanaikaisesti reisitukien kanssa. Lisäksi pöytäkiinnike tuntuu kovin huteralta. Ensivaikutelma osoittautui onneksi virheelliseksi, sillä laite pysyy silti paikoillaan yllättävän hyvin.

Vaihdekepin sijaintia voi vaihtaa jommalle kummalle puolelle rattia. Valitettavasti kyseessä on koko paketin heikoin komponentti. Kahvassa ei ole juuri minkäänlaista tuntumaa. Kunnollisen naksun puuttuessa vaihtamista ei tunne. Onneksi ratin formulatyyliset siivekkeet sopivat vaihtamiseen paremmin alun lievästä jäykkyydestä huolimatta.

Polkimet herättävät ristiriitaisia tunteita. Saranat sijaitsevat polkimen yläpuolella, mikä tekee  polkemisesta realistisempaa. Polkimet myös liikkuvat kevyesti, joskin testilaitteen jarrupoljin vinkui ajoittain ikävästi. Kahteen osaan pilkkominen tekee kokonaisuudesta kuitenkin hieman huteran eivätkä polkimen saranatkaan anna itsestään kovin kestävää vaikutelmaa. Lisäksi liian jyrkkä muovinen liukueste tuntuu kantapään alla ikävältä.

Tarkkaa mutta tärinätöntä

Radalla rattikin mitataan. Mad Catztin rinkulan kumipinta tuntuu kädessä miellyttävältä. Peukalot ylettyvät hyvin niin ristiohjaimeen kuin ohjausnappeihinkin. Ratin kääntäminen on kevyttä, mutta laite palautuu silti napakasti keskiasentoon irti päästettäessä. Ohjaus on myös kiitettävän tarkkaa, auto tottelee esimerkiksi Forza Motorsport 3:sta kokeiltaessa käskytystä hyvin.

Ajaminen on toki helpointa ratin ollessa tukevasti kiinni pöydässä, mutta hieman yllättäen myös reisituet toimivat. Koska ohjaaminen on kevyttä, eikä tärinöitäkään löydy, pysyy laite hyvin hallussa. Eihän kyse toki ole näin käytettynä mistään tarkkuusinstrumentista, mutta padiin verrattuna parannus on kuitenkin selvä. Se lienee rattiohjaimen tärkein tehtävä.

Tärinättömyys on kuitenkin kokonaisuuden kannalta melkoinen puute. Kun pitoa on kertaalleen tottunut kuulostelemaan ohjaimen antaman palautteen perusteella, on paluu pelkkään audiovisuaaliseen palautteeseen perustuvaan ohjaamiseen tuskallista. Asian ymmärtäisi vielä, jos laite olisi edullinen, mutta melkein 120 euroa kustantavalta ratti-poljin-yhdistelmältä tärinöitä sopisi jo odottaa.

Vastapainona laite on toki kevyt, mikä tekee sohvalta käsin reisitukien varassa ajamisesta miellyttävää. Testijakson aikana vietin monta mukavaa tuntia Forza 3:n seurassa Mad Catzin rattia pyöritellen. Laitteen hinta on vain lähes kaksi kertaa niin korkea kuin mitä ominaisuuksien määrä ja viimeistelyn laatu edellyttäisi.

Xbox 360 -kuskien valinnan vara on valitettavasti tällä hetkellä kovin ohut. Kaltaiselleni sunnuntaiajelijalle Mad Catzin laite on yllättävän mainioiden reisitukiensa ansiosta kohtuullinen valinta, tärinöiden puutteesta ja aivan liian korkeasta hinnasta huolimatta. Yhtään vakavammalla mielellä ajavalle vekotin on kuitenkin aivan liian rajoittunut. Katse lienee pakko suunnata Fanateciin päin, mikä taas verottaa lompakkoa liiankin kanssa. Xbox 360:n rattimarkkinoilla on ammottava aukko, eikä Mad Catz Wireless Racing Wheel riitä millään paikkaamaan sitä.

 

Mad Catz Wireless Racing Wheel

Valmistaja: Mad Catz

Saatavilla: Xbox 360

Hinta: noin 110-120 euroa

Lisätietoja:  Mad Catz Wireless Racing Wheel

Juho Anttila

 

Tekniset tiedot:

  • Kantama: 12 metriä
  • Puolelta toiselle vaihdettava vaihdekeppi
  • Pöytäkiinnitys tai reisituet
  • Xbox 360 -kuulokeliitin

Lue myös

Floorball League -haastattelussa sählypelin tekijät: Prodigium Game Studios

Nintendo 3DS – ensikosketuksessa kolmiulotteinen taskukonsoli

Nintendo 3DS – videoreportaasi 3DS-konsolin Euroopan julkistustapahtumasta

Skylanders Spyro’s Adventure tekee Activisionista leluvalmistajan

Sound Blaster Tactic 3D Sigma – Tukevat kuulokkeet pelaajille