Uusimmat

Mäkihyppyä Communicatorilla

15.11.2001 22:28 Jukka O. Kauppinen

Lehdistötiedotetta lainaten

Sonera ja RedLynx ovat tuoneet markkinoille maailman ensimmäisen matkapuhelinliittymällä hankittavan Nokia 9210 Communicator -pelin. Sonera IN -asiakkaat voivat ladata pelin suoraan päätelaitteeseensa ja pelata ilman jatkuvaa verkkoyhteyttä. Nyt Communicatorin parissa voi siis viihtyä muutenkin kuin sähköpostia lukemalla tai netissä surffaamalla.

SKIFLYING-pelipilotti on esimerkki matkapuhelimille ladattavista palveluista, joiden hankinta on tehty mahdollisimman vaivattomaksi. Asiakas ottaa päätelaitteellaan yhteyden verkkoon ja valitsee haluamansa tuotteen. Tuote siirtyy asiakkaan päätelaitteelle, jossa se on jatkossa käytettävissä ilman verkkoyhteyden avaamista.

Peliä pääsee pelaamaan lataamalla sen 9210 Communicatoriin osoitteesta www.sonera.net/9210. Latauksen yhteydessä tulevat myös selkeät ohjeet. Pelistä laskutetaan matkapuhelinlaskulla kertamaksu 44,59 mk. Lataus kestää esimerkiksi Soneran Nopealla Data -yhteydellä noin neljä minuuttia. Mikäli yhteys katkeaa latauksen aikana tai lataus keskeytyy, pelin voi ladata ilman eri veloitusta vielä kolmen vuorokauden ajan ensilatauksesta.

SKIFLYING-peli julkaistaan sisällöntuottajasopimuksella RedLynx Ltd:n kanssa. ”Päätimme luoda pelin, joka on suunniteltu ’pelaajilta pelaajille’ -periaatteella. Pelissä on silmää hivelevä grafiikka, erinomainen pelattavuus ja se on suunniteltu nimenomaan 9210 Communicatorille. Kannettaviin päätelaitteisiin ladattavat pelit tarjoavat mahdollisuuden laadukkaaseen pelielämykseen ja siten tuovat kokonaan uuden ulottuvuuden pelaamiseen, jossa itse peli ja pelattavuus ovat pääasiassa”, RedLynx:in pelitiimi kertoo.

Tulevaisuudessa verkosta ladattavat ja päätelaitteissa ilman verkkoyhteyttä käytettävät palvelut mahdollistavat täysin uudenlaisen ajanviete- ja hyötykäytön. Nämä palvelut tarjoavat erityisesti sisällöntuottajille uusia mahdollisuuksia tarjota palveluitaan mobiileille päätelaitteille”, kertoo tuotepäällikkö Taina Neuvonen Sonerasta.

Uskon, että päätelaitteeseen ladattavat sovellukset tulevat lähitulevaisuudessa merkittävästi monipuolistamaan matkaviestimellä käytettävien palveluiden kirjoa. Lisäksi kaikilta merkittäviltä päätelaitevalmistajilta on odotettavissa ensi vuoden aikana Java-puhelimia, jotka mahdollistavat myös verkon kanssa keskustelevien palveluiden rakentamisen, nykyisten pelkästään päätelaitteessa toimivien sovellusten lisäksi”, toteaa osastopäällikkö Timo Ahomäki Sonerasta.

Lisää aiheesta: