Uusimmat

Neverwinter Nights: Shadows of Undrentide -haastattelu

18.06.2003 00:00 Muropaketin toimitus

Odotettu roolipeli Neverwinter Nights loikkasi vuosi sitten suoraan myyntilistojen kärkeen lähes kaikkialla maailmassa. Tähän menestykseen on syynsä, sillä parista kauneusvirheestään huolimatta Neverwinter Nights oli eDomen arvostelijoidenkin mielestä erinomainen kokonaisuus. Suosituille julkaisuille tehdään monesti lisälevyjä ja tämä peli ei ole poikkeus. Hordes of the Underdark -lisälevyn valmistumiseen on vielä aikaa, mutta Shadows of Undrentide julkaistaan kuluvan kuun lopussa. eDomen reportterit ottivatkin juuri päättyneillä E3-messuilla Biowaren Robin Maynen haastatteluun.

eDome: Mikä on tarina Shadows of Undrentiden takana?

Robin: Kyseessä on ensimmäinen lisälevy peliin ja siinä on yli 20 tuntia pelattavaa. Shadows of Undrentiden tarina alkaa Hilltop-nimiestä kaupungista, peli aloitetaan ensimmäisen tason hahmolla ja pelaaja on velhon oppilas. Ajallisesti tapahtumat sattuvat pitkälti samaan aikaan kuin alkuperäisessä pelissä. Voimakkaita artifakteja on varastettu ja mestari on heikossa kunnossa.

eDome: Pelin alussa pelaaja saa jonkun sormuksen?

Robin: Pelaaja saa mestarilta sormuksen nimeltään Mistress Hand. Sen avulla voi teleportata eli se on vähän niin kuin stone of recall alkuperäisessä Neverwinter Nightsissa(Eli lisäosassa ei ole stone of recallia). Saimme faneilta palautetta, että välillä oli liian helppo vain teleportata itsensä vaaran uhatessa, joten tässä lisäosassa hoidimme asian niin, että käyttämällä tätä sormusta joudut käyttämään myös Focus Crystallin. Niitä voi kuitenkin tehdä lisää vain tietyissä paikoissa ja lisäksi sormus toimii vain tarinan ensimmäisessä osassa.

eDome: Mitä kaikkea uutta lisälevystä löytyy? Loitsut jne….

Robin: Pelissä on viisi uutta erikois-hahmoluokkaa, yli 50 uutta loitsua ja 19 uutta oliota. Lisäksi välinäytöksiin käytetty tekniikka on uusittu ja nyt pelaajat voivat tehdä tarinoihinsa omat välinäytökset. Pelin yksi uusista mielenkiintoisista elementeistä on se, että bardit, druidit ja barbaarit voivat jutella eläimille. Pelissä on kokonaisia sivujuonia, jotka selviävät pelkästään kommunikoimalla eläimien kanssa.

Toinen uusi ominaisuus on, että eri oliot jättävät jälkiä ja niitä voivat tulkita druidit, rangerit barbaarit. Jälkiä tulkitsevasta hahmosta ja tämän tasosta riippuen saadaan informaatiota jälkien jättäjistä. Eli esim. minkälainen olento on jäljet jättänyt ja kuinka hiljattain se on siitä liikkunut.

Shadows of Undrentidessä voit täysin kontrolloida henchemenien inventaariota eli voit vapaasti määrätä, miten nämä varustetaan ja pistää vaikka soihdun käteen valaisemaan aluetta. Sen lisäksi nämä tulevat juttelemaan sinulle ja jakamaan tietoa.

eDome: Pelissä on siis viisi uutta erikois-hahmoluokkaa? Mitkä nämä ovat?

Robin: Yksi uusista erikois-hahmoluokista on Shadowdancer, joka operoi valon ja pimeyden välimaastossa ja voi sumentaa näkymän jopa vihollisten ollessa näkyvillä. Shadowdancerillä on myös taito kutsua haamuja apuun. Harper scoutit kuuluvat taas yhteisöön, jonka tehtävänä on pitää pahan voimat aisoissa ja varastoida tietoa. Itse asiassa pelaajan mestari on Harper scout ja tämän takia hänelle alun perin uskottiinkin artifaktit. Kyseinen erikois-hahmoluokka voi myös auttaa loitsuin taisteluissa ja tältä löytyy myös taito ratkaista monimutkaisia puzzleja.

Assasin on taas pahan puolella, voi liikkua hiipien ja kestää myrkkyjä. Assasin voi myös tehdä Death Attackin, joka lamaannuttaa vastustajan. Pahan puolella on myös vihattu ja pelätty Blackguard. Arcane Archer on kuitenkin henkilökohtainen suosikkini. Arcane Archer on osa Elvin-jousimiehiä, jonka nuoliin saa maagisia elementtejä kuten tulipalloja tai Hail of Arrowsin.

eDome: Onko pelissä jotain teemaa tai vaikka opetusta?

Robin: Pelin tarina keskittyy siihen, että teoillasi on seuraukset. Kun esimerkiksi lähestyt Elvinin patsasta ja aktivoit sen, sinulle annetaan neljä vaihtoehtoa. Voit joko rukoilla uskollisesti patsasta, teeskennellä rukoilevasi uskollisesti, sylkeä sen päälle tai jättää sen rauhaan. Jos sylkäiset sen päälle, hahmosi kirotaan ja osa kyvyistäsi on heikentyy. Jos tämän jälkeen yrität vielä rukoilla uskollisesti, jumalat eivät enää vastaa rukouksiisi. Paladinina sinulla on taas mahdollisuus ryövätä hautoja. Tämän jälkeen ei enää ole mahdollisuutta kehittyä Paladinina, mutta toisaalta saat hyvän mahdollisuuden edetä Blackguardina, joka on vähän kuin anti-palladin.

Lisälevy ilmestyy 27.6.2003

Kari Koivistoinen