Uusimmat

Ratchet and Clank 3 –haastattelu

13.10.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Insomiac Gamesin pelitiimin jäsenet kertovat lyhyessä haastattelussa Ratchet and Clank 3 -pelin ominaisuuksista. Kysymyksiin vastaavat pelin pääsuunnittelija Michael Stout, pelijärjestelmistä vastannut Brian Hastings ja käsikirjoittaja Brad Santos. PS2:lle ilmestyvä Ratchet and Clank 3 on yhden tai kahden pelaajan 3d-toimintaseikkailu, jota voi pelata myös internetissä PS2:n verkkoadapterilla.

Ratchet & Clank 3 -peli sisältää uusia aseita ja vempeleitä. Onko Ratchetilla sellaisia uusia kykyjä, jotka kiinnostaisivat pelaajia?

– Ratcherilla on kaikkiaan 15 sellaista asetta, jotka ovat vain R&C3-pelissä. Lisäksi hänellä on myös erilaisia uusia esineitä. Muokkaamme pelin kontrolleja ja annamme hahmoille uusia valinnaisia ohjausvaihtoehtoja, joiden avulla hahmoa voi ohjata paremmin esimerkiksi FPS-pärstäperspektiivissä.

Entä onko Clankilla uusia robottienhallintakykyjä?

– Olemme antaneet Clankille uusia ominaisuuksia robottien hallinnassa. Tällä kertaa Clank työskentelee läheisesti erään toisen Q-Forcen jäsenen kanssa, ja voimme taata että eräässä vaiheessa peliä tämä astuu kuvioihin jälleen kerran jättirobotin ohjaimissa.

Onko pelin kaksikolla uutta säpinää keskenään noin romanttisessa mielessä?

– Ratchet on ollut usein lemmenretkillä mutta aina väärissä paikoissa. Uudessa pelissä hän saattaa kuitenkin löytää lopultakin lopullisen lempensä. Ja tämän kohde on kapteeni Sasha, tähtialus Phoenixin kapteeni. Sasha nauttii Ratchetin tavoin avaruusaluksista ja videopeleistä. Alussa heidän suhteensa on puhtaasti ammatillinen, mutta jahka ne selviytyvät yhdessä muutamasta tiukasta paikasta, niin heidän välilleen alkaa syttyä jotain muutakin.

Onko pelissä paljonkin uusia vastustajia?

– Itse asiassa pelissä on vain muutamia vastustajia, jotka ovat tuttuja sarjan aiemmista peleistä. Niinpä pelissä esitellään päälle 30 upouutta vihollista, aina ketteristä robottininjoista valtaviin jättihirviöihin. Olemme käyttäneet paljon aikaa ja vaivaa uuden tekoälyjärjestelmän hiomiseen. Sen ansiosta vastustajien pitäisi olla aiempaa uskottavampia ja älykkäämpiä.

Kuinka on tiiminne ideoiden laita? Ovatko uudet ideat jo vähissä, esimerkiksi uusien planeettatyyppien suhteen?

– Ratchet & Clankin maailmankaikkeus on siitä hyvä, että se tarjoaa loputtomasti potentiaalia uusien pelimaailmojen keksimiseen. Kyseessähän on kaukainen muukalaisten galaksi, joka on täynnä tuntemattomia, outoja planeettoja. Niinpä voimme jatkaa jokaisessa uudessa pelissä aivan uudenlaiseen suuntaan. Esimerkiksi tämä peli alkaa sotaisan tyrrhanoidien hyökkäyksellä, ja heidän hahmosuunnittelustaan saimme sysäyksen pelin koko sen osion graafiselle tyylille.

Insomiac Games pukkaa uuden R&C-pelin joka vuosi. Miltä tämä tuntuu? Ehdittekö ahtaa uuteen peliin kaiken haluamanne rajoitetussa ajassa, vai joudutteko jättämään ideoita pois pelistä?

– Vaikka R&C: Locked & Loaded tehtiinkin noin vuodessa, niin siinä on silti enemmän sisältöä ja pidempi tarina kuin missään muussa tämäntyyppisessä pelissä koskaan aikaisemmin. Tämä johtui ennen kaikkea siitä, että meillä oli aiempaa laajempi tekijätiimi ja olemme myös monessa suhteessa aiempaa tehokkaampia. Tiukasta aikataulusta huolimatta meidän ei siten tarvinnut leikata pelin ominaisuuksia saadaksemme sen ajallaan valmiiksi. Päinvastoin ehdimme lisätä peliin asioita vielä viimeistelyvaiheessakin.

Entä kuinka luotte pelien käsikirjoituksen? Onko se kooste tekijätiimin yhteisistä ideoista vai onko pelin taustalla yksi superhauska käsikirjoittaja?

– Pelin käsikirjoituksen synnyttäminen on yhteistyötä, jossa on mukana useita R&C-pelitiimin jäseniä. Pääkäsikirjoittajamme luo pelin tarinan ensimmäisen version, joka sitten kiertää pitkin firmaa kiinnostuneiden käsissä. Nämä tekevät siihen muutoksia ja ehdotuksia. Näistä keskusteluista pursuaakin usein peliemme parhaimmat vitsit.