Uusimmat

Saksalainen blitzkrieg pelimarkkinoille

29.05.2001 14:32 Jukka O. Kauppinen

Saksalainen CDV Software aikoo vakavissaan nousta merkittäväksi keskisarjan julkaisijaksi kuluvan ja seuraavan vuoden aikana. Yhtiö on kerännyt viime aikoina mukavasti nimeä etenkin Sudden Strike ja Cossacks-peleillään, nousten käytännössä tuntemattomasta pikkufirmasta tulevaisuuden lupaukseksi. CDV:llä on tärkeänä etunaan erittäin hyvin sujuvat kotimarkkinat Saksassa, missä yhtiö on maan menestyksekkäin pelijulkaisija, ja kirkkaasti plussan puolelle nouseva tase. Niinpä CDV onkin voinut sekä tahkota rahaa että samalla kasvaa vauhdikkaasti. Hyvä kehityssuunta näkyy myös yhtiön kehitteillä olevien pelien kasvavassa määrässä ja laadussa.

Escape From Alcatraz

WarCommander

Mystery of the Druids

Grom

Project Nomads

Heaven And Hell

CDV esitteli ensimmäistä kertaa laajemmalti kolmea jo pidemmän aikaa kehitettyä peliään Escape From Alcatraz, WarCommander ja Nomads. Lisäksi yhtiö toi julkisuuteen joukon täysin uusia peliprojektejaan.

Tämän vuoden puolella ilmestyvistä julkaisuista ensimmäisenä on luvassa Divine Divinity. Kyseessä on fantasiamaailmaan sijoittuva roolipeli, johon lupaillaan poikkeuksellisen vahvaa tarinaa sekä upeita grafiikoita. Ilmestyy Euroopassa loppukesästä.
Lisätietoja: Divine Divinity.

Syksyn pintaan ovat vuorossa toimintaseikkailu Escape From Alcatraz ja taktiikkaräiskintä WarCommander. Jälkimmäisessä pelaajat siirtyvät toisen maailmansodan taisteluihin, kesän 1944 kuumiin päiviin Normandian maihinnousun rytäköihin. Mystery of the Druids on puolestaan klassinen seikkailupeli, jossa tutkitaan raa’an sarjamurhaajan suorittamaa rikossarjaa.
Lisätietoja: Escape From Alcatraz, WarCommander, Mystery of the Druids ja eDomen uutinen Druideista.

Paljon uutuuksia vuonna 2002

CDV:n varsinainen pelitulva ajoittuu kuitenkin ensi vuoteen.

Uutuuksista tärkeimpänä esiteltiin Breed, science fiction-henkinen taistelupeli jota työstää brittiläinen Brat Designs. Peli on samalla CDV:n ensimmäinen brittiläiseltä kehittäjältä ostama tuote. Sen kerrotaan haastavan pelaajan reaktiokyvyn äärimmilleen, kun taisteluja käydään jalan, kulkuneuvoilla, sisä- ja ulkotiloissa, avaruudessa ja planeettojen pinnalla. Pelaajan on pysäytettä biomekaanisten olentojen hyökkäys maapallolle. Sitä lupaillaan myyntiin ensi vuoden syksyllä.
Lisätietoja: Breed.

Alkuvuodesta ilmestyväksi lupailtu Grom on ”huippujännittävä toimintaseikkailu jossa pelaajan on estettävä saksalaisia erikoisagentteja saamasta haltuunsa salaisen aseen, jonka huhutaan olevan peräisin ikivanhalta tiibetiläiseltä sivilisaatiolta.”
Lisätietoja: Grom .

Project Nomads on puolestaan hyvin vaikeasti luokiteltava eri pelityyppien sekasikiö, joka yhdistää roolipelaamista, strategiaa ja 3D-toimintaa. Tapahtumat sijoittuvat raunioituneen maapallon jämiin, ja pelaajan tehtävä on auttaa planeetan uudelleenrakentamisessa ja taloudellisessa nousussa, muun muassa rakentamalla tehtaita ja voimalaitoksia.
Lisätietoja: Project Nomads.

Heaven And Hell hyppää aikajanalla reilun hyppäyksen toiseen suuntaan. Vuoteen 1500 e.Kr sijoittuva reaaliaikainen strategia tarrautuu klassiseen hajoita- ja hallitse –pelityyppiin, ja laittaa pelaajat manipuloimaan neljää erirotuista ihmistyyppiä.
Lisätietoja: Heaven And Hell .

Yhtiön aggressiivisin pusku taitaa kuitenkin löytyä 2002 lopulla julkaistavasta Psychotoxicista, jota tähdittää ”pelialan voimakkain ja seksikkäin uusi sankaritar, Angie Prophet. Angie on osittain ihminen, osittain enkeli ja toimii ihmiskunnan suojelusenkelinä.” Pelissä hän on koko New Yorkin asukkaiden viimeinen toivo, kun maailmanlopun Neljä Ratsumiestä valmistautuvat laskeutumaan asukaspoloisten päälle.
Lisätietoja: Psychotoxic.

CDV Software perustettiin jo vuonna 1990 ja yhtiö on julkaissut jo kaikkiaan yli kolmisensataa peliä. Ennen Sudden Striken menestystä yhtiö tosin tunnettiin Saksan ulkopuolella lähinnä pornahtavista Lula-peleistään.

Lisätietoja CDV Softwaresta: http://www.cdv.de/english