Uusimmat

Vuoden 2015 paras moninpeli: Rocket League

14.01.2016 18:45 Jukka O. Kauppinen

Pyysimme lukijoitamme äänestämään joulun ja uudenvuoden välissä kymmenessä eri äänestyssarjassa muun muassa vuoden 2015 aliarvostetuinta peliä, parasta pelihahmoa, parasta käsikirjoitusta ja yllättävintä peliä. Vuoden 2015 paras moninpeli oli lukijoiden mielestä Rocket League.

Tulokset on laskettu lukijoiden antamien äänten yhteenlaskun perusteella. Voittajan ja muiden hyvin pärjänneiden lisäksi olemme listanneet perusteltuja ja kategoriaan soveltuvia ehdokkaita, vaikka ne eivät yltäneetkään äänimäärällisesti.

 

Äänestäjien kommentteja Rocket Leaguesta:

 Tätä peliä tahtoo aina illalla pelata muutaman pelin lisää ennen lopettamista.

– Teemu K.

Peli on yksinkertainen ja siinä on selkeä tavoite, mutta samalla löytyy syvyyttä. Helppo oppia, mutta vaikea masteroida.

– Defic

Koska Rocket League.

– Arttu R.

 

vuoden2015parasmoninpeli_rocketleague_01

 

Loppusuoralle ylsivät myös mm.: World of Tanks Xbox One Edition, Battlefield Hardline, Splatoon, Warhammer: End Times – Vermintide, Star Wars Battlefront, Squad, Heroes of the Storm ja ARK: Survival Evolved.

 

Lukijoiden valikoituja perusteluja ehdotuksilleen:

 

Call of Duty: Black Ops III – tämän vuoden Call of Duty on mielestäni varsin onnistunut paketti. Pelistä löytyy pitkästä aikaa kampanja, jota pystyy pelaamaan moninpelinä tai tarkalleen ottaen yhteistyöpelinä. Kampanja on vain mättöä ja sen tarinasta ei oikeastaan ole paljoa sanottavaa. Lisättynä uutuutena on realistinen vaikeusaste, jolloin kuolee yhdestä luodista. Kampanjan sisältä löytyy minipeli Dead Ops Arcade 2: Cyber’s Avenging, joka on zombie-arcade-peli joka on uusittu sisältäen mm. ensimmäisen persoonan katselukulman ”ylhäätä alas”-kuvaruudun lisäksi. Tämäkin tukee moninpeliä. Pelistä löytyy myös yhteistyöpelinä kampanja toisen kerran, mutta tälläkertaa pahikset on korvattu zombeilla. Kyseinen pelimuoto on nimeltään Nightmare ja se on kirjaimellisesti painajainen pelata, sillä se on tehty mielestäni niin huonosti. No, tämä olikin alun perin easter egg pelin läpäisystä. Onneksi pelistä löytyy kaiken tämän kauhuuden lisäksi myös se todellinen zombie-pelimuoto ja moninpeli. Nämä kaksi ovat pelatuimpia pelimuotoja ja näiden ansiosta Call of Duty: Black Ops III ansaitsee tittelin vuoden 2015 parhaimpana moninpelinä. Zombie-pelimuoto on World at Warista ja edellisistä Black Opsista tuttu pelimuoto, jossa pyritään selviytymään mahdollisimman pitkälle pelin vaikeutuessa kierrosten edetessä. Shadows of Evil -kartta sisältää hyvin monimutkaisen easter eggin, joka on pakko suorittaa suhteellisen pitkälle, jos haluaa pärjätä isommilla kierroksilla. Onneksi Season Pass sisältää The Giant -kartan, joka on World at Warista tuttu Der Riese uusittuna. Tässä kartassa ei ole monimutkaista easter eggiä, joten isoille kierroksille on helppo päästä. The Giant on mielestäni parempi party-henkiseen moninpeliin, koska se ei vaadi kymmeniä erilaisia askelia esimerkiksi aseen parannukseen. Zombie-pelimuoto sisältää moninpelin tavoin levelit sekä pelaajalle että aseille. Moninpeli sinänsä ei tarvitse suurempaa esittelyä, vaan maininnan uusitusta spesialisti-mekanismista, uudesta liikkumistavasta ja paremmasta personoinnista. Moninpeli kätkee sisälleen Freerun-pelimuodon, missä voi harjoitella uutta liikkumista ja parantaa aikaa kavereita vastaan erilaisissa esteradoissa. Freerunia ei voi pelata ystävien kanssa samanaikaisesti, kuten ei myöskään joitain kampanjassa olevia minipelejä, mutta ne sisältävät pistetaulukon sijoituksen seuraamiseen. Ja jos zombie ja moninpeli ovat mieleen, niin Season Passin avulla saa pelistä enemmän. Yleisesti pelattavuus on erinomainen, josta muiden pelien tulisi ottaa mallia. Kokoa siis joukkueesi kasaan, niin tässä olisi varsin monipuolinen moninpeli, joka kyllä tulee jakamaan mielipiteet. – Petri K.

Destiny: The Taken King – oli viihdyttävämpiäkin pelejä (mm.Rainbow Six Siege), mutta Bungien tekele on ollut alusta asti teknisesti tätä päivää vastaava, joten siksi selvä voittaja. – Lauri L.

Heroes of the Storm – erilainen moba Blizzardin signeeraamalla tyylillä, joka on helppo omaksua ja vaikea masteroida. – Joni T.

Heroes of the Storm – taattua Blizzard -laatua – tuo MOBA-genreen kovasti kaivattuja uudistuksia lukuisten kenttien ja niiden erikoisuuksien avulla. Varsinkin töissä käyvänä, perheellisenä miehenä arvostan reilun satunnaisen pelaamisen mahdollisuutta ammattilaisten ja ’kiihkeimpien tahkoajien’ keskellä. – Karim

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege – toimiessaan R6S tarjoaa erä erästä trillerihetkiä jollaisia en tällä vuosikymmenellä ole vielä kerennyt kokemaan mistään muusta lähteestä. Kartat on tehty ajatuksen kanssa ja yllättävää kyllä, ne kaikki on hyviä, lukuun ottamatta muutamia kohteen sijoittelupaikkoja, jotka nekin toimivat mukavana haasteena casualilla pelatessa.  Sen päälle se, että sillä on vielä potentiaalia kasvaa paremmaksi. Core toimii ja iskee, mutta ongelmat nettikoodissa voivat vielä kaataa kaiken, mikäli niitä ei pikaisesti korjata. – -ST-

Warhammer: End Times – Vermintide – helppo valinta. Itselläni muut vaihtoehdot olivat SW Battlefront tai R6: Siege. Vermintide vei mukanaan ja samalla pelitunnit katosivat muilta uusilta, hyviltä peleiltä kuitenkin. Vahvuutena tiivis tunnelma ja erittäin toimiva taistelusysteemi. – Juho K.

Warhammer: End Times – Vermintide – tiivistunnelmainen co-op rymistely, jossa tiimityötä oikeasti tarvitaan. Onnistunut ensimmäisen persoonan meleetaistelu tekee pelaamisesta intensiivistä ja palkitsevaa. Visuaalisesti hieno, miltei AAA-julkaisujen tasolla. Hahmoluokat tukevat toisiaan ja loot-systeemi toimii myös kohtalaisen hyvin. Lisäksi pelin ilmestymisen jälkeen uudistuksia ja päivityksiä tullut runsaasti, joka kertoo, että pelitalokin on sitoutunut teokseensa. Vuoden positiivisin yllätys. – jzzo

 

Lisää aiheesta

 

Muistathan myös äänestää vuoden 2015 parasta peliä: Äänestä: Valitse vuoden 2015 parhaat pelit