UUSIMMAT

Vuoden 2015 paras pelihahmo: Geralt of Rivia

18.01.2016 11:00 | Jukka O. Kauppinen

Pyysimme lukijoitamme äänestämään joulun ja uudenvuoden välissä kymmenessä eri äänestyssarjassa muun muassa vuoden 2015 aliarvostetuinta peliä, parasta pelihahmoa, parasta käsikirjoitusta ja yllättävintä peliä. Vuoden 2015 paras pelihahmo oli lukijoiden mielestä se vanha tuttu, Geralt of Rivia, Witcher 3:sta.

Tulokset on laskettu lukijoiden antamien äänten yhteenlaskun perusteella. Voittajan ja muiden hyvin pärjänneiden lisäksi olemme listanneet perusteltuja ja kategoriaan soveltuvia ehdokkaita, vaikka ne eivät yltäneetkään äänimäärällisesti.

Pelikuvaukset ovat lainauksia Domen aihetta käsittelevästä jutusta.

 

Heitetään mukaan vielä se fakta, että peli on niitä harvoja oikeita roolipelejä: Geraltia saa pelattua juuri niin kuin haluaa. Jos siltä tuntuu, voi olla sympaattinen sitä paskintakin jätkää kohtaan, mutta yhtäläisesti voi olla myös armoton oikeuden välikappale, joka ei kuuntele rutinaa tai selityksiä – ja monta asiaa siltä väliltä. Kaikki on harmaata, eikä oikeita tai vääriä vastauksia juuri ole.

Lue juttu: The Witcher 3: Hearts of Stone (PC, PS4, Xbox One)

Lue juttu: The Witcher 3: Wild Hunt (PC, PS4, Xbox One)

 

Äänestäjien kommentteja:

 Moninainen hahmo jonka olemuksesta itse voi päättää hyvin.

-ST-

Tarviiko muka perusteluja? Sarkastinen ja rahaa tahtova mutta empaattinen Noituri Geraltissa on luonnetta vaikka muille jakaa. Vähän sama kuin Mass Effectin Shepard, jokainen luo omanlaisensa Geraltin.

Tuomas T.

Hillitön noiturin karisma yhdistettynä hopeiseen miekkaan saa pahikset kaikkoamaan ja velhonaiset lankeamaan. Kysykää vaikka Merigoldilta tai Yenneferiltä..

Onni Y.A.

Solid Snakemaisen jäykkä, mutta niin ilahduttava ja persoonallinen hahmo saa oivallisen lopun pelisaagalleen.

Joni T.

 

Loppusuoralle ylsivät myös mm.:

 • Fallout 4: Sole Survivor
 • Fallout 4: Captain Ironsides
 • Fallout 4: Piper
 • The Order: 1886: Galahan
 • The Witcher 3: Wild Hunt: Philip ”Bloody Baron” Strenger
 • Batman Arkham Knight: Jokeri
 • Batman Arkham Knight: Batman
 • Splatoon: Inkling Girl
 • Metal Gear Solid V: D-Dog
 • Metal Gear Solid V: Quiet
 • Wolfenstein: The Old Blood: B.J. Blaskowicz
 • HuniePop: Kyu Sugardust

 

Lukijoiden valikoituja perusteluja ehdotuksilleen:

 

”Bloody Baron” Philip Strenger (The Witcher 3: Wild Hunt) – Perheongelmissa painiva ylpeä paskiainen. Hyvin kirjoitettu hahmo. Mitäpä tuohon muutakaan sanoa ilman, että spoilaa liikaa. – Seppo

Jokeri (Batman Arkham Knight) oli pelin kohokohta, kiitos Mark Hamilin ääninäyttelyn. – Joni

Batman (Batman Arkham Knight) – tänä vuonna Batmanistäkin tuli vain ihminen. – Jere W.

Inkling Girl (Splatoon) – Splatoon oli vuoden suuryllättäjä, ja sen toinen päähahmo Inkling Girl oli vain hienosti suunniteltu hahmo, jonka kaksoisominaisuus toimii mainiosti. – Kolzig

Kyu Sugardust (HuniePop) – HuniePop oli ”pelattavuudeltaan” hieman pettymys, toisaalta leidit joita pystyi ”deittailemaan”, olivat myös pettymyksiä, mutta myös muistettavia. Oma suosikkini on ensimmäinen leidi jonka tapaat, rakkauden keiju Kyu. Kyu ohjastaa sinua naikkosten tutustumisessa. Samalla hän laukoo hauskoja kommentteja heistä, lukee salaista lehtikätköäsi, hyödyntää pesukoneen linkousohjelmaa omiin tarkoituksiinsa ja keräilee naisten alushousuja. Kyu on rivolla tavalla huvittava hahmo, joten hän on minun suosikkihahmoni tältä vuodelta. – RaivokasMagma

 

Lisää aiheesta

 

Muistathan myös äänestää vuoden 2015 parasta peliä: Äänestä: Valitse vuoden 2015 parhaat pelit

Keskustelu

Itteä mietityttää, montako ääntä Kyu Sugardust sai, ku kerran loppusuoralle pääsi XD

Myönnetään, että tuo ”loppusuoralle” on enemmänkin vain jutun vakiopohjasta johtuva ilmaus. Ts. en hirveästi sorvaa yksittäisten lukijaäänestysten tulosten tekstipohjia uniikeiksi, vaan rumps copypastella tuloksia sisään, varsinainen viilaus kohdistuu enemmänkin lainausten perkaamiseen ja poimintaan vastaustiedostoista :)
-jok

Ymmärretään että siellä toimituksessa pojat juoksee seisokki päällä ympäriinsä ylistämässä W3:sta aina sen välissä kun pelailevat sitä, mutta nyt alkaa jo riittämään.

Itse esimerkiksi en suuremmin pitänyt pelistä mm. koska taistelusysteemi oli kankea, alun hahmovalinnat rajoittuneet, pelimaailma koostui kentistä 80-luvun tyyliin, sen sijaan että olisi ollut vapaa maailma, monet kentät oli putkijuoksuja, craftailu oli todella rajoittunutta liitettynä hahmotasoihin, sekä koska tarinan ja vihollisten mätkimisen tasan yhdellä optimaalisella tyylillä kankealla käyttöliittymällä lisäksi pelistä ei löydy muuta. Tämä kaikki kadotti immersion hyvin nopeasti ja siksi jätin pelin väliin.

Okei, moni tykkäsi pelistä – fine by me. Ei silti tarvitse jatkuvasti floodailla ”uutisia” (jotka muuten ei ole uutisia vaan subjektiivisia näkemyksiä) ”vuoden paras nönnönnöö”, TÄDÄÄÄ!: Witcher 3!

Domen sivusto, jotten Dome päätä miten nämä julkaistaan ja jos tosiaan suurin osa ääniestyksitä on ollut Geraltin myönteisiä niin sitten on. Ei siihen kuole.

Huomaa toki: lukijaäänestys. ”Tulokset on laskettu lukijoiden antamien äänten yhteenlaskun perusteella. ”

Minä en ole edes Witcher 3:sta pelannut, eikä minulla siten ole minkäänlaista seisokkia sen suhteen. Mutta jos lukijat äänestivät Geraltin vuoden parhaaksi pelihahmoksi, niin lukijat äänestivät.
-jok

Muropaketin uusimmat