Uusimmat

Arvostelu: Street Fighter V: Arcade Edition nostaa tappelupelin aivan uudelle tasolle

29.01.2018 20:00 Henrik Savonen

Alkujaan helmikuussa 2016 ilmestynyt Street Fighter V ei ollut kokonaisuutena aivan sitä, mitä loistavan Street Fighter IV:n jälkeen saattoi odottaa, sillä tekele kärsi julkaisussaan erityisesti lukuisista verkkopuolta vaivanneista ongelmista sekä yksinpelattavan sisällön puutteesta. Street Fighter V: Arcade Edition paikkailee mätkintäkokemusta sieltä sun täältä ja pyrkii lisäämään jotain jokaiselle.


Julkaisupäivä: julkaistu / Studio: Capcom & Dimps / Julkaisija: Capcom / Alusta: PlayStation 4, Xbox One & PC / Testattu: PlayStation 4 / Pelaajia: 1-2 (myös verkossa)


Peruspalikoiltaan Street Fighter V:n uudistettu painos on samaa kauraa kuin mitä pelin ensimmäinenkin versio, joskin kuoren alta on löydettävissä lukuisia uudistuksia. Ja mikä parasta, alkuperäisen pelin omistajat voivat lunastaa Arcade Editionin lisäherkut itselleen täysin maksuttomana sisältöpäivityksenä.

Pääosa Arcade Editionin sisällöstä pyrkii rikastamaan yhä vahvasti verkkopuoleen nojautuvan nujakoinnin yksinpelitarjontaa, jota on pyritty laajentamaan uusilla pelitiloilla. Vanhastakin versiosta tuttujen Character Story- ja Survival -tilojen lisäksi yksinpelaaville on luvassa kolme uutta pelimuotoa. Näistä Arcade Mode -tila tarjoaa pari erällistä sarjan historiaa. Kyseinen pelimuoto tarjoaa koluttavaksi kuusi toisistaan vaihtelevan ottelumäärän pituista minikampanjaa, joista kukin on sidottu tietyn osan ympärille.

Extra Battle Mode kannustaa sen sijaan palaamaan pelin pariin viikoittain tai jopa päivittäinkin vaihtuvilla, rajoitetun ajan suoritettavilla haastetehtävillä, joita pelin sisäistä Fight Money -valuuttaa vastaan koluamalla ja läpäisemällä pelaajan on mahdollista voittaa hahmoille uusia asuja sekä muuta lisäherkkua.

Kolmantena – muttei vähäisimpänä – nähdään Team Battle Mode -tila, joka toisiaan vastaan asetetaan kaksi, enintään viisi taistelijaa sisältävää joukkuetta. Valitettavasti edellä mainittu pelimuoto on koluttavissa vain saman ruudun ääreltä joko kaveria tai tekoälyä vastaan. Aina voi kuitenkin toivoa, että ryhmähenkisistä turpakäräjistä päästäisiin nauttimaan myös verkon puolella mahdollisen päivityksen myötä.

Lisäksi mukaan sisältyy uusia taistelijoita, jotka nostavat Street Fighter V:n julkaisussa varsin suppeaksi jääneen hahmokaartin kaikkiaan 28 taistelijaan. Näistä kaikki, myös kolmannen kausipassin myötä julkaistavat hahmot, ovat kaikki pelattavissa jo pelin ensimmäisestä käynnistyshetkestä lähtien.

Yksinpelisälän sekä uusien hahmojen lisäksi Street Fighter V: Arcade Editionin uudistukset parantelevat pelin perustuksia aina yleisilmeeltään päivitettyä käyttöliittymää myöten. Myös pelin taistelujärjestelmää on sitäkin päivitelty uusilla V-trigger-hyökkäyksillä, joita löytyy nyt yhden sijaan kaksi kipaletta. Uudet V-Trigger hyökkäyset sekä monipuolistavat hahmojen liikearsenaalia entisestään että pyrkivät antamaan myös hieman tasapainotusta kokeneempia pelaajia vastaan.

Street Fighter V:a on pyritty niin hiomaan kuin laajentamaankin likimain juuri pelaajien toivomalla tavalla. Valitettavasti peli kärsii kuitenkin yhä pienistä ongelmista. Esimerkiksi päävalikon visuaalinen ilme on kokenut muutoksia pitkälti vain väripaletin osalta, sillä osaa pelitiloista sekä haastetehtävistä sai hetken aikaa etsiskellä. Lisäksi lataustauot osoittautuivat nekin ajoittain melko pitkäveteisiksi.

Kokonaisuutena Street Fighter V: Arcade Edition on kuitenkin pitkälti juuri sitä, mitä alkuperäisen pelin olisi toivonut olevan jo kaksi vuotta sitten. Hahmoja on reilusti aiempaa enemmän, minkä lisäksi peli tarjoaa uutta tehtävää ja nähtävää niin moninpelin parissa viihtyville kuin verkkopuolta karsastavillekin katutappelijoille.

 

 STREET FIGHTER V: ARCADE EDITION


“Street Fighter V on saanut vihdoin ansitsemansa päivityksen”