Uusimmat

Eastside Hockey Manager –ennakko (PC)

03.05.2015 16:00 Muropaketin toimitus

Tekijä: Sports Interactive
Julkaisija: SEGA
Testattu: PC Windows 7 64-bit, AMD Phenom x4 960t, Radeon R9 280
Saatavilla: PC
Laitevaatimukset: Windows XP tai uudempi, Pentium 3, Intel Core tai AMD 1Ghz, 256 Mt muistia, 800 megaa levytilaa
Pelaajia: 1
Muuta: Ladattava peli, kehitteillä oleva Early Access-peli, hinta 12,99 euroa (Steam)
Pelin kotisivu: http://www.eastsidehockey.com
Arvostelija: Matti Leinonen

Kevät on saapunut ja kiekkokausi lähestyy loppuaan, niin Liigassa kuin taalajäilläkin. Jos lempijoukkueesi menestys jäi laihaksi, salakavalasti Steamiin hiipineen Eastside Hockey Managerin avulla voit luotsata joukkueesi mitalikantaan.

2 sekuntia aikaa!!!

Allekirjoittanut on viettänyt paljon aikaa EA:n NHL-pelien parissa, ja varsinkin Be a GM -pelitilassa. Mikäs sen mukavampaa kuin ottaa oma joukkue hallintaansa ja luotsata porukka kohti Stanley Cupia.

EHM vie manageroinnin uusille oktaaveille. Valittavana on tällä hetkellä 12 liigaa, Pohjois-Amerikan NHL:stä ja AHL:stä aina koti-Suomen Liigaan, Mestikseen ja KHL:ään. Myös Kanadan junioriliigat löytyvät pelattavina sarjoina. Tulevaisuudessa liigojen määrä luultavasti nousee. Joukkueiden sekä pelaajien nimet eivät tosin vastaa todellisuutta, mutta ne voi modata oikeiksi.

Backhand, forehand, boom boom boom!

Oman joukkueen managerointi ei ole ihan niin helppoa kuin luulisi. Antaisinko valmentajalle potkut huonon menestyksen takia, scouttaisinko kykyjenetsijän suosittelemaa pelaajaa tarkemmin vai ei? Mitkä olisi parhaimmat alivoimakentälliset seuraavaa matsia varten? Luopuisinko kahdesta nuoresta lupaavasta pelaajasta, jos saan vaihdossa yhden erinomaisen veteraanihyökkääjän? Miksi helvetissä veskarini imuroi joka toisen vedon ja otamme 6-1 tappion jo 10:en kerran peräkkäin? Ja miksi toimiston ulkopuolella on joukkueen paitoihin pukeutuneita ihmisiä mukanaan huppupäinen kirvesmies ja käsissään tervaastia ja höyheniä?

Niin, ei se kovin helppoa ole.

Mutta nautinnollista silti, kun tappioputki katkeaa makoisaan voittoon.

Ny rillataan!

Voitto ei tule helposti. Jos ottaa täyden hallinnan joukkueen taktiikoista ja seuraa otteluiden simuloinnit, täytyy taktiikoita ja ketjuja muokata tilanteiden mukaan. Tappioasemassa lisätään tyyppeihin hieman kierroksia, johtoasemassa taas vähennetään riskinottoa ja puolustetaan hieman tiukemmin. Jos kiekko löytyy liian monta kertaa maalin perältä, pitänee miettiä uudemman kerran ketä sinne laittaa jäähyä tappamaan. Halutessaan voi kysyä koutsilta neuvoa ketjujen koostumukseen tai antaa valmentajan hoitaa itse ottelut. Omalla kohdallani tulosta syntyi onneksi alusta alkaen.

Fanit tai joukkueen johtoporras eivät katsele hyvällä huonoa tulosta. Ensin fanit osoittavat mieltään keskustelufoorumeilla, minkä jälkeen herra isoherrat vihjailevat, jotta kurssi voisi kääntyä voitokkaaksi tai seuraava suunta on työvoimatoimisto.

Pelatessa unohtaa helposti sen, että tämähän on yhä vasta Early Access –peli, sillä se tuntuu jo valmiilta paketilta. Tai no, lähes. Tekoäly-GM tekee joskus ihmeellisiä tekoja, heittämällä joukkueen tähtipelaajia waivers-listalle tai tarjoamalla 1. kierroksen varausvuoroa vaihdossa omaan 4. ketjun jyrään. Mutta pientähän nämä vain ovat. Ja kukapa ei haluaisi saada Crosbya ja antaa vaihdossa 5. kierroksen varausvuoroa?

Mutta täst mie tykkään! 13 eurolla saa mukavasti ajanvietettä ja voit ryhtyä oman elämäsi Tammiseksi. Ei muuta kun kalapaita päälle ja Tamin teesejä tavaamaan

Ps. Aidot joukkueiden nimet ja pelaajat löytyvät täältä.

 

Lisää aiheesta

Eastside Hockey Manager 2005 (pc) 

Eastside Hockey Managerit kuopattiin – suomalaispelin tähdenlento 

Football Manager 2013 (Mac, PC)

Football Manager 2015 (Linux, Mac, PC) 

Itsenäisyyspäivän pelipoimintoja: Risto teki lätkästä kunnon urheilua 

Sports Interactive ei istu vaihtoaitiossa