Uusimmat

Ensituntumat  Banishers: Ghosts of New Eden yhdistää God of Warin ja The Witcherin

11.09.2023 21:00 Ilari Hauhia
Banishers: Ghosts of New Eden

Kuva: © DON’T NOD / F0cus Entertainment

Remember Mestä ja Vampyristä tutun Dontnodin tuleva Banishers: Ghosts of New Eden on kiinnostava toimintapeli, joka yhdistelee elementtejä God of Warista ja The Witchereistä.

Banishers: Ghosts of New Eden sijoittuu 1695-luvun Pohjois-Amerikan itärannikolle. Pelaaja astuu Red-nimisen Banisherin rooliin, ja saa työkseen häätää ihmisiä riivaavia aaveita ja muita rauhattomia sieluja pois maallisesta maailmasta. Näin Red muistuttaa paljolti The Witcher -pelien Geraltia. Redin kumppani, Antea, on häädettävien sielujen tapaan kuollut, mutta hänen sielunsa elää edelleen Redin rinnalla ja auttaa pelin sankaria kamppailuissa.

Dontnodin aiempien pelien tapaan Banishers: Ghosts of New Eden nojaa tarinaan ja pelin lopputulokseen vaikuttaviin valintoihin. Red haluaisi luonnollisesti palauttaa kumppaninsa takaisin elävien kirjoihin, mutta se vaatii ikävien valintojen tekemistä tosimaailmassa. Moraalisesti oikeampien valintojen tekeminen puolestaan karkottaa Anteaa yhä kauemmas tuonpuoleista. Pelaaja joutuu tasapainottelemaan vaihtoehtojen välillä, eikä kysymyksiin ole aina yhtä oikeaa vaihtoehtoa.

Banishers: Ghosts of New Eden

Kuva: © DON’T NOD / F0cus Entertainment

Kolmannesta kamerakulmasta kuvatussa pelissä on paljon God of War -vivahteita. Banishers tarjoaa God of War -tyylisen puoliavoimen maailman, joka etenee löyhässä putkessa. Nytkin pääreitiltä poikkeamalla voi löytää erilaisia aarteita ja muita mukavia yllätyksiä. Myös kamppailussa on paljon God of War -elementtejä. Red pystyy taistelemaan riivattuja vihollisiaan vastaan sekä lähikamppailun merkeissä miekallaan sivaltamalla että kauempaa kiväärillään, jonka luodeissa on kyllä potkua, mutta jonka uudelleenlataaminen keskellä kamppailua on hidasta.

Banishers: Ghosts of New Edenissä voi vaihdella olemustaan Redin ja Antean välillä. Kamppailussa Antea pystyy auttamaan Rediä omilla tuonpuoleisen kyvyillään, joita yhdistelemällä Redin sivalluksiin pelaaja voi kaataa vahvojakin vihollisia. Hyökkäyksiä yhdistellään samalla väistöliikkeisiin ja torjuntoihin. Vaikka kamppailu ei yllä aivan God of Warien tasolle, eikä erotu kovin erikoisella tavalla toimintapelien massasta, on se kokonaisuudessaan toimivaa ja viihdyttävää.

Banishers: Ghosts of New Eden

Kuva: © DON’T NOD / F0cus Entertainment

Redin ja Antean yhteistyötä vaaditaan myös kevyessä pulmanratkaisussa, jota tulee vastaan kamppailujen välillä. Dynamiikka muistuttaakin paljon Kratoksen ja Atreuksen yhteistyötä tuoreimmissa God of Wareissa.

Toimintaroolipelien tavoin Banishers: Ghosts of New Eden tarjoaa myös kykypuun ja varusteita, joita pelaaja voi keräillä itselleen ja joista voi valita parhaat vaihtoehdot omaa pelityyliä tukemaan. Pääreitiltä poikkeavalle pelaajalle varusteita kertyy tietenkin tavallista nopeammin.

Kokonaisuudessaan Banishers: Ghosts of New Edenistä jäi noin tunnin mittaisen ennakon perusteella positiivinen vaikutelma. Redin ja Antean välinen tarina tarjoaa kiinnostavan asetelman, joka voi osoittautua hyvinkin tunteikkaaksi, jos peli pakottaa pelaajan tekemään jatkossakin vaikeita valintoja. 1600-luvun lopun maailma on sekin kiinnostava, eikä peli näytä graafisesti lainkaan hullummalta.

Banishers: Ghosts of New Eden ilmestyy PC:lle, Xbox Series -konsoleille ja PlayStation 5:lle 7. marraskuuta. Jäämme odottamaan.

Ilari Hauhia

”Olen ollut mukana Muropaketin toiminnassa vuodesta 2016 saakka ja osallistun nykyään peli-, tietotekniikka- ja mobiiliaihealueiden uutisointiin sekä peli- ja laitetesteihin. Pelien osalta rakastan erityisesti kilpailullisia moninpelejä, mutta niiden ohella pelaan laajasti kaikkien genrejen edustajia. Tietotekniikan ja mobiililaitteiden osalta erityisesti uusia innovaatioita esittelevät laitteet ovat omaan mieleeni.”

Muropaketin uusimmat