Uusimmat

Gears of War: Judgment OverRun –ennakko (Xbox 360)

18.03.2013 16:26 Tero Lehtiniemi

Tekijä: Epic Games/People Can Fly
Julkaisija: Microsoft Game Studios
Tulossa: Xbox 360
Julkaisu: Demo 18.3, peli 22.3
Pelaajia: 1, 2-10 (lähiverkossa ja internetissä)
Pelin kotisivu: http://gearsofwar.xbox.com
Testaaja: Tero Lehtiniemi

Gears of War -sarjan tuorein osa Judgment ilmestyy jo tällä viikolla. Bulletstormista tutun People Can Fly -studion käsissä työstetty peli uudistaa klassikkosarjaa monin tavoin, ja iso osa muutoksista koskee moninpeliä.

Judgment julkaistaan Euroopassa vasta perjantaina, mutta tiistaina pelaajille annetaan esimakua tulevasta moninpelidemon muodossa. Demo sisältää uuden OverRun-pelitilan, ja sitä pelatessa kertyneet kokemuspisteet siirtyvät suoraan lopulliseen peliin. Mepä vilkaisimme uutta pelitilaa jo etukäteen!

OverRunia voisi yksinkertaisimmillaan kutsua yhdistelmäksi kahta vanhaa pelitilaa, Hordea ja Beastia. Vaiheittain etenevä, hahmoluokkapohjainen pelitila asettaa COG-joukot ja Llcustit vastakkain. Puolustajina toimivat COG-joukot yrittävät suojata tukittuja locust-kuoppia, locustit taas luonnollisesti avata ne.

Peli etenee vaiheittain. Locusteilla on viisi minuuttia aikaa avata kuoppa, ja tämän epäonnistuessa COG voittaa. Mikäli avaamisessa onnistutaan, siirtyy taistelu uudelle alueelle jossa locustien on avattava jälleen uusi reikä. Kolmannessa ja viimeisessä erässä kohteena on voimageneraattori. Kun kohteet on tuhottu tai puolustuksessa onnistuttu, vaihtuvat joukkueiden roolit.

Eri tavoitteiden lisäksi myös locustin ja COGin joukot eroavat toisistaan merkittävästi. COGeilla on käytössään neljä hahmoluokkaa:  scout on perinteinen tarkka-ampuja, soldier booshkalla ja rynnäkkökiväärillä aseistettu perustappaja. Engineer pystyy korjaamaan locusteja hidastavia aitoja ja asettamaan maahan tehokkaita konekivääritorneja. Medicin erikoisuus on parantavaa kaasua ilmaan päästävien kranaattien heittäminen.

Locusteilla eri hahmoluokkia on peräti kahdeksan. Ilmaisia ovat parantamiseen erikoistunut kantus-munkki, kranaatteja viskova grenadier, kamikaze-pommittaja ticker ja lähitaisteluspesialisti wretch. Locusteilla ero onkin siinä, että vahingon tekeminen nettoaa valuuttaa, jolla voi ostaa tehokkaampia superyksiköitä. Jättimäisenä corpserina tai maulerina pelaaminen onkin suurta hupia.

Laaja luokkavalikoima ja useita reittejä tarjoavat kartat ovat hyvä lähtökohta. OverRun on hektinen, tiimipelaamiseen äärimmäisen tehokkaasti kannustava pelitila, joka sopii Gears of Wariin erinomaisesti. Periaatteessa heikompien COG-yksiköiden on pelattava yhteen kestävämpien locust-yksiköiden nujertamiseksi. Toisaalta tiimityöskentely on elinehto myös locusteilla: yksiköiden vahva erikoistuminen tiettyyn rooliin tarkoittaa sitä, ettei sooloilemalle pötkitä pitkälle.

Judgmentin tarkemman analyysin kanssa pääsemme palaamaan toivottavasti jo loppuviikosta, mutta sitä odotellessa OverRunin pelaaminen on mitä mainiointa hupia. Demo on Gold-pelaajille ilmainen, ja siinä kerätyt saavutukset eivät tosiaankaan valu hukkaan, vaan ne siirtyvät sellaisenaan lopulliseen peliin.

 

Gears of War: Judgment -ensikosketus – jylhä surulaulu täynnä melodramaattista tykitystä

Herkkäuskoisimmat ehtivät jo kuvitella Gears of Warin saagan päättyneen kolmanteen osaan tai tekevän paluun vasta seuraavalla Xboxilla, mutta toisin kävi. Alkuperäisen trilogian tarinaa täydentävä Judgment on itsenäinen luku Ratas-miehistön edesottamusten annaaleissa, joka valottaa ihmisten ja locustien välisen suursodan syntyä ja jälkipuintia.

 

Lisää aiheesta

Gears of War (Lautapeli)

Gears of War (PC)

Gears of War (Xbox 360) 

Gears of War 2 (Xbox 360)

Gears of War 3 (Xbox 360)

Lue myös

Aliens: Colonial Marines (PC, PS3, Xbox 360)

Assassin’s Creed III DLC: The Tyranny of King Washington Episode 1: The Infamy (PC, PS3, Wii U, Xbox 360)

Crysis 3 (PC, PS3, Xbox 360)

Fester Mudd: Curse of the Gold Episode 1 (Android, iOS, Linux, Mac, PC)

Metal Gear Rising: Revengeance (PS3, Xbox 360)

SimCity (Mac, PC)

Tomb Raider (PC, PS3, Xbox 360)