Uusimmat

Nintendo Land (Wii U)

04.12.2012 16:00 Eric Hartin

Tekijä: Nintendo
Julkaisija: Nintendo
Testattu: Wii U
Saatavilla: Wii U
Pelaajia: 1, 2-5 (samalla koneella)
Pelin kotisivu: Nintendo Land
Arvostelija: Eric Hartin

Wii Sports, tuo Wiin Troijan hevonen, on nykyisen pelihistorian suurimpia menestyksiä. Se oli pitkälti myös pelkkä tekniikkademo, jolla esiteltiin Wiin mahdollista potentiaalia. Nintendo Land on Wii U:n vastine Wii Sportsille siinä mielessä, että se on konsolin mukana tuleva minipelikokoelma, joka esittelee tehokkaasti uuden kosketusnäytöllisen GamePadin mahdollisuuksia.

Nintendo Landin 12 minipeliä esitellään huvipuiston muodossa. Nintendon historiallisiin pelisarjoihin pohjautuvat minipelit ovat kuin laitteita Nintendon huvipuistossa. Minipelit pohjautuvat Nintendon historiallisiin sarjoihin. On Zelda-teemaisesta minipelistä Luigi-teemaiseen minipeliin. Moni peleistä toimisi laajennettuna isommiksikin peleiksi, mutta nyt ne jäävät vähän tyngiksi.

Hyvänä esimerkki on Luigi’s Ghost Mansion, joka on parhaimmillaan viiden pelaajan moninpelinä. GamePadilla pelaava on muille näkymätön haamu, jota muut koittavat savustaa taskulamppuaan heijastamalla. Toisaalta taas haamu koittaa napata ja tainnuttaa muita näkymättömyytensä avulla. Peli on kuin Pac-Man, paitsi että välteltävät viholliset ovat oikeita ihmisiä. Valitettavasti erilaisia kenttiä on vain kolme ja jokaiseen on selkeä paras taktiikka. Pienellä idean laajentamisella ja hiomisella minipelistä saisi varmasti pitempiaikaisempaakin hupia.

Super Mario -teemainen littaminipeli käyttää samaa konseptia eri tavalla: muut pelaajat etsivät GamePadilla pelaavaa pakenevaa Mariota, joka näkee jokaisen pelaajan liikkeet pikkuruudullaan. Toisaalta muut pelaajat ovat hieman nopeampia ja pystyvät taklaamaan Marion tietyltä etäisyydeltä.  Mario voittaa, jos hän pystyy väistelemään muista tarpeeksi kauan. Se on kuitenkin erittäin vaikeaa, jos muut pelaajat puhaltavat yhteen hiileen.

GamePadin kallisteluominaisuuksia esittelee Donkey Kong -teemainen Crash Course, jossa pelaaja ohjaa kallistelemalla puista kärryä esterataa pitkin. Liian nopeat kallistelut seinään tuhoavat kärryn, joten esterataa täytyy kulkea va-ro-en. Homma toimiikin hyvin, kunnes vastaan tulee tuulettimia, mitä pitää puhallella. Ne tuntuvat toimivan lähinnä satunnaisesti. Samaa logiikkaa käyttää F-Zero-teemainen Captain Falcon’s Twister Race, joka toimii Crash Coursea huomattavasti paremmin, mutta on helppoutensa takia vain parin kerran hupia.

Monita tappaa ilon

Muut pelit toimivat vaihtelevasti: Legend of Zelda Battle Quest ja Metroid Blast ovat  minipelejä, joista toivoisi laajempiakin toteutuksia. Molemmat ovat yhteistyöhön pohjautuvia tiimipelejä. Battle Questissä neljä Wiimotella pelaavaa ovat miekkamiehiä, kun taas GamePadilla pelaava on jousimies, joka avustaa taustalta pahiksia vastaan. Koko tiimi jakaa elämät, joten tiimityö on ensisijaisen tärkeätä. Metroid Blastissa tavoitteet ovat pitkälti samat, mutta eri teemalla.

Nintendo Landista täysin verroin nauttiminen vaatii Wii U:n mukana tulevan GamePadin lisäksi ainakin pari Wiin kaukosäädinohjainta. Osa minipeleistä vaatii myös Motionplus-lisäpalikan, joten halvaksi iloittelu ei tule, mikäli kaikkia minipelejä aikoo pelata täysin siemauksin.

Toinen pitkä miinus tulee pitkäpiimäisistä opetussessioista. Heti alkuun pelaajaa avustamaan tulee leijuva monitori nimeltään Monita, joka opettaa kaiken mahdollisen Nintendo Landiin. Hyvin, hyvin hi-taas-ti. Eikä opetussessioita voi ohittaa. Mikä parempaa, joissain minipeleissä peli tarjoaa mahdollisuutta tutoriaalin ohittamiseen, mutta silti tutoriaali laitetaan pyörimään. Ihan oikeasti, en minä Linnanmäelläkään tykkäisi siitä, että siellä pitäisi kiertää minua idioottina pitävän oppaan kainalossa.

Nämä pulmat poislukien Nintendo Land on toimiva ja Wii U:n potentiaalia hyvin esittelevä pelikokoelma. Muutamasta pelistä saisi laajentamalla aikaan ihan kunnon täysimittaisiakin pelejä.

 

Lisää aiheesta

Wii U – Nintendon uusi konsoli peleineen ensitestissä – osa 1

Wii U – Nintendon uusi konsoli peleineen ensitestissä – osa 2 (uusin: Trine 2, Wii Fit U)

Lue myös

Angry Birds Trilogy (PS3, Xbox 360)

Call of Duty: Black Ops II (PC, PS3, Xbox 360)

Need for Speed Most Wanted (PC, PlayStation 3, Xbox 360)

NHL 13 (PS3, Xbox 360)

Silent Hill: Book of Memories (PS Vita)

Sonic & All-Stars Racing Transformed (PS3, Xbox 360)