Uusimmat

R-Type Final (pc, PS2)

07.06.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Sivuttain skrollaavat räiskinnät olivat suosittuja 80- ja 90-lukujen taitteessa. Nykyään lajityyppi on kuoleman partaalla, mutta onneksi silloin tällöin ilmestyy uusia tulokkaita. Tai pitäisikö sanoa vanhoja, sillä yksi parhaista pelisarjoista sai jatkoa, kun R-Type Final julkaistiin Pleikka kakkoselle.

R-Type Finalin perusteet on helppo oppia: tuhoa kaikki mikä liikkuu. Viholliset tulevat edestä tai takaa, ja niihin on reagoitava nopeasti. Pelissä on mukavasti taktikointia, sillä vastustajia voi kurittaa monella tavalla. Esimerkiksi pääkanuunalla pystyy luomaan huiman tuhosinfonian pitämällä tulitusnappia pohjassa, ja alukseen kiinnitetyn suojakapselin voi lähettää räiskimään omin päin. Power-uppejakin tietenkin kerätään.

R-Type Final on suunnattu lajityypin ylimmille ystäville, jotka nauttivat haasteesta ja uusien piste-ennätysten tekemisestä. Niinpä peli on vaikea, vaikka vaikeustasoja on viisi. Onneksi yritys palkitaan, eikä tarinamoodin läpäisyyn helpoimmalla vaikeustasolla mene kuin muutama tunti.

Pelaajan alusvarasto lisääntyy jo pelkästään peliajan perusteella, ja yhteensä avattavia aluksia on noin sata. Tuhovoima kasvaa kasvamistaan, ja aluksissa on hurjasti eroja. Myös kentistä voi avata uusia vaihtoehtoisia versioita. Kentät ovat hyviä, mutta pieni väriruiske ei olisi tehnyt pahaa harmaaseen yleisväritykseen. Peli näyttää silti hyvältä, eikä pieni hidastuminenkaan haittaa.

Kokonaisuutena R-Type Final on raikas pelikokemus. Samojen kenttien tahkoaminen uusien alusten kanssa käy jossakin vaiheessa tylsäksi, mutta muuten pelistä on vaikea löytää moitittavaa. Lajityypin ystäville R-Type Final on pakko-ostos, ja sitä voi varovaisesti suositella muillekin.

Lue lisää R-Type Finalista