Uusimmat

Torchlight (Xbox 360)

08.03.2011 13:11 Eric Hartin

Tekijä: Runic Games
Julkaisija: Runic Games
Testattu: Xbox 360
Saatavilla: PC, Xbox 360
Pelaajia: 1
Pelin kotisivu:http://www.xbox.com/fi-FI/live/house-party-2011 ja http://www.torchlightgame.com

Arvostelija: Eric Hartin

 

Luolastonkoluaminen on ilmeisesti yllättävän vaikea pelityyppi tehdä oikein, koska Diablon jälkeen genreen ei ole saapunut kovin montaa onnistunutta peliä. Konsoleilla onnistunutta Borderlandsia taisi edeltää ainoastaan jo kolmisen vuotta vanha Sacred 2 ja siihen se jääkin.

PC:llä toimivia toimintaropeja on ollut enemmänkin, joista Torchlight on saanut virallisen konsolijulkaisun. Vaan onnistuuko loikka PC:ltä ihan noin vain?

Tervetuloa Tris– siis Torchlightiin

Kun ensimmäiseksi käynnistää Torchlightin, on moisia pelejä pitempään pelanneille aikamoinen nostalgiatrippi. Kylästä loistaa ensimmäisen Diablon Tristramin kaltainen rapautuneen kylän tunnelma. Maan alla kuhisee jotain todella pahaa, mutta kukaan ei tiedä mitä. Kuka olisi niin tyhmä, että edes lähtisi maan alle varmaan kuoleman kitaan? No pelaajaparka tietenkin.

Kuten arvata saattaa, juoni on täysin arvattavaa taustahöttöä. Tämä käy ikävästi selväksi ääninäyttelystä, mikä vaihtelee huonon ja totaalikatastrofin välillä. Onneksi tarinaa joutuu kestämään harvakseltaan. Yleensä silloin, kun joutuu poistumaan luolastosta kaupunkiin hoitamaan asioitaan.

Tätä tapahtuu suhteellisen harvoin, sillä pelaajalla ei kovinkaan usein ole tarvetta nousta ylös luolastosta. Tämä siksi, koska pelaajalla alusta lähtien mukana lemmikki, joka hoitaa inventaarion tyhjentämisen hänen puolestaan. Kissan selkä vääräksi paskalaatuisia miekkoja ja menoksi! Hetken kuluttua samainen kissa tuo niistä saadut rahat takaisin. Tämä on erittäin hyödyllinen ominaisuus, sillä peli tiputtaa tavaraa pelaajalle ihan koko ajan.

Mikäli ei satu kuitenkaan olemaan kissaihmisiä, saa lemmikikseen valita myös koiran tai mutanttiliskon. Miksi kukaan valitsisi viimeistä on allekirjoittaneen suurimpia mysteereitä.

Ja onhan pelissä toinenkin luotava asia lemmikin lisäksi, nimittäin pelaajan oma hahmo. Hahmoluokkia on vain kolme: on miekka kädessä riehuvaa tuhoajaa ja kauempaa asioita hoitavat amatsoni ja maagi. Vaihtoehtojen vähyys on valitettavaa, mutta toisaalta jokaista hahmoluokkaa pelataan selkeästi omalla tavallaan.

PC-juuret näkyvät

Mitä itse käännökseen tulee, on Torchlight yllättävän pätevää tekoa. Hiirtä naksuttelemalla tehty liikkuminen hoituu vasemmasta tattista, vihulaisiin kohdistaminen kallistamalla tattia siihen suuntaan, mihin on tarkoitus lyödä tai ampua. Tällä tavoin kohdistamisen voi tehdä monella tapaa väärin, mutta Torchlightissa siihen pääsee nopeasti käsiksi. Tavaran keräily on tehty myös hieman helpommaksi: pelihahmo keräilee kultaa automaattisesti kekojen ohi juostessaan, mutta aseet ja muut kilkkeet joutuu keräämään manuaalisesti.

PC-juuret näkyvät inventaario- ja taitopuuvalikoissa, joita on yksinkertaistettu, mutta ruutu on silti täynnä kamaa. Vaikka olin pelannut alkuperäistä Torchlightia PC:llä, jouduin konsoliversion kanssa hieman tuskailemaan valikoiden kanssa, ennen kuin homma alkoi sujua. Esimerkiksi lemmikin lähettäminen kaupunkiin on kolmen erillisen valikon takana. Samaten erikoistaitojen asetteleminen liipaisimiin vaati pientä totuttelua.

Pientä miinusta tulee myös ruudunpäivityksen notkahtelusta. Varsinkin korkeammilla tasoilla spektaakkelitaitojen efektit pistävät 360:n selkeästi kyykkyyn hetkellisesti. Alkupelin kahinoissa sitä ei huomaa, mutta pidemmällä notkahteluja käy useammin.

Kuten PC-versio aikanaan, konsolijulkaisu ei sisällä moninpeliä. Tavaroita voi kyllä lahjoittaa  kanssapelaajille, mutta varsinainen yhteispeli ei ole mahdollinen. Tämä on erittäin iso puute, muttei välttämättä ylitsepääsemätön, sillä peli on muuten erittäin toimivaa kamaa.

1200 avaruustaalalla suosittelen ainakin ryystämään demon, sillä se on pelimekaanisesti ehkä toimivin konsolille julkaistu luolastomättö tähän asti. Mikäli moninpeli on aivan must, kannattaa katse siirtää luvatun  jatko-osan suuntaan.

Pelin voi ladata Xbox Live Arcade -palvelusta. Täysversio maksaa 1200 MS-pistettä.

 

Lisää aiheesta

Tuleeko Torchlight III ulos ennen kuin Diablo III?

Torchlight II ja moninpeli ensi keväänä!

Lue myös

Bulletstorm (PC, PS3, Xbox 360)

Homefront-ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

Inazuma Eleven (DS)

King’s Quest III Redux: To Heir is Human (Mac, PC)

Magicka (PC)

 

Muropaketin uusimmat