Uusimmat

Pelistudio avoimena: tänään ilmestyneessä pelissä ”häpeällinen bugi”, jota ei ole vielä saatu korjattua

06.04.2021 10:30 Muropaketin toimitus

Oddworld: Soulstorm on jo ilmestynyt, mutta pelaajat saattavat vielä kohdata pelissä kurjia bugia.

Pelistudio Oddworld Inhabitants kertoi eilisiltana ikäviä uutisia Twitterissä. Juuri uutuuspelinsä Oddworld: Soulstormin julkaisun kynnyksellä kehittäjät joutuivat myöntämään, että pelissä on vielä pari ikävää bugia, joita ei ole saatu kitkettyä.

Kehittäjät kertovat avoimina, että vasta viime viikolla pelistä löydettiin pelin jäädyttävä bugi, joka myös poisti pelaajien tallennuksen. Studiolla on painettu töitä läpi pääsiäisen, että tämä bugi saatiin korjattua, ja nyt pelitallennuksen poistumisesta ei tarvitse enää huolehtia.

PS4-pelaajat voivat kuitenkin törmätä vielä bugiin, joka kaataa koko pelin, mutta muuta haittaa siitä ei ole. Studio toteaa tämän olevan heille ”häpeällinen bugi”, joka yritään poistaa mahdollisimman pian.

Kaikilla alustoilla löydettiin myös toinen viime hetken bugi, jossa pelihahmo Abe saattaa jäädä ikuiseen putoamislooppiin. Tämän sattuessa kehittäjät neuvovat vain yksinkertaisesti lataamaan edellisen tallennuksen.

”Testaamme parhaillaan patchia, joka pyyhkii pois kaikki jäljet bugeista”, kerrotaan ketjun viimeisessä twiitissä. ”Pyydämme anteeksi ja lupaamme korjata nämä niin pian kuin mahdollista.”

Oddworld: Soulstorm on saatavilla PC:lle, PlayStation 4:lle ja PlayStation 5:lle. Jälkimmäiselle sen voi myös poimia ilmaisena PS Plus -pelinä huhtikuussa.