Uusimmat

2010 paras ladattava peli: Dead Nation

07.01.2011 16:13 Jukka O. Kauppinen

Pyysimme lukijoitamme äänestämään joulun ja uudenvuoden välissä kymmenessä eri äänestyssarjassa muun muassa vuoden 2010 aliarvostetuinta peliä, parasta pelihahmoa, parasta käsikirjoitusta ja yllättävintä peliä. Ja tulokset näyttävät… Tältä.

Tulokset on laskettu lukijoiden antamien äänten yhteenlaskun perusteella. Valintojen höysteeksi on valittu yksi tai useampi lukijoiden perustelu. Lisäksi olemme listanneet joitakin erityisen hyvin perusteltuja ehdokkaita, vaikka ne eivät olisikaan yltäneet äänimäärällisesti listakärkeen.

Sisennetyt kappaleet ovat lainauksia Domen aihetta käsittelevästä jutusta, ranskalaisella viivalla merkityt puolestaan lukijoiden perusteluja äänilleen.

2010 parhaat ladattavat pelit:

  1. Dead Nation
  2. Minecraft
  3. Angry Birds

 

Dead Nation

Lue juttu:  Dead Nation (PS3)

En ole tänä vuonna kärsinyt missään vaiheessa yhtä pahasta padikrampista. Kourat ovat olleet pelisessioiden jälkeen aivan jumissa, niin kiihkeää meininki on ollut. Ja vaikka en oikeastaan juuri koskaan ehdi pelata pelejä läpi, saati palata myöhemmin niiden pariin, niin Dead Nationissa on menossa jo toinen läpipeluukerta. Dead Nation onnistuikin iskemään harvinaisen hyvin minun räiskintäsuoneeni.

– Ihan karmeen hauskaa toimintaa, johon ei voi kyllästyä.

Minecraft

Lue juttu:  Matkalla Minecraftin maailmassa

Tervetuloa uuteen kotiini! Minecraftin ihmeellisestä maailmasta löysin pienen palan paratiisia: saaren, jossa aurinko paistaa, ruoho on vihreää ja iloiset kanat kävelevät kukkuloilla paistattelemassa päivänvalossa. Kun aurinko laskee, edessä on ikävä yllätys.

Pimeys tuo mukanaan yön kauhut: zombit nousevat esiin haudoistaan, luurangot tähtäävät minua jousillaan ja räjähtävät kaktukset tuhoavat kaiken, mitä olen vaivalla rakentanut. Eihän tämä olekaan paratiisi, tämä on maanpäällinen helvetti!

Angry Birds

Lue juttu:  Angry Birdsiä ladattu jo 50 miljoonaa kertaa

Suomalaisen Rovion kehittämää Angry Birdsiä on ladattu jo 50 miljoonaa kertaa, väittää CNBC. CNBC:n mukaan Angry Birdsiä myös pelataan 200 miljoonaa minuuttia eli noin 380 vuorokautta joka päivä. Peliä ylistetäänkin nykyajan Pac-Maniksi.

 

Muita joko runsaasti ääniä saaneita tai hyvin perusteltuja ehdokkaita:

 

Deathspank: Thongs of Virtue

Lue juttu:  Deathspank: Thongs of Virtue (PS3, Xbox 360)

Thongs of Virtue onkin malliesimerkki siitä, miten jatko-osa pitää tehdä. Se pitää edeltäjänsä perusperiaatteen ja otteen, mutta tämän ohella se parantaa jokaista osa-aluetta niin että lopputuloksena on samankaltaisuudesta huolimatta piristävän uusi kokemus.

– Hemmetin hauska hack ’n’ slash. Parempi kuin ykkönen, koska ei tarvinnut grindata.

– Siinäpä vasta oli huumoria, seikkailua ja tankoja rahan täydeltä. Kakkos osa alkoi jo hieman puuduttamaan pelimekaniikan osalta, mutta tarina ja huumori piti pelissä mukana. Mutta ykkösosa jaksoi viihdyttää täysillä alusta loppuun.

Lara Croft and the Guardian of Light

Lue juttu:  Lara Croft and the Guardian of Light (Xbox 360)

Hautakammioiden ryöstämisestä se kaikki aikanaan alkoi ja sinne ollaan taas matkalla. Tyhmä ja ahne palkkasoturi kähmii muinaisen peilin Lara Croftin nenän edestä. Matkassa on vain mutka, sillä vanhat artifaktit myydään kytkytkauppana kirousten kera. Tihutyö vapauttaa paitsi muinaisen pahan, myös tätä vartioimaan kivetetyn mayasoturin. Virhe on korjattava, joko yksin tai pelikaverin löytyessä yhteistyössä.

Sam & Max Season 3

Lue juttu:  Sam & Maxin kolmoskausi päättyi kunnialla

Sam & Max -seikkailupelisarja on onnistunut harvinaisessa tempussa. Ottamaan vanhan suosikkisarjan ja modernisoimaan sen uuden yleisön ulottuville, alkuperäistä kunnioittavalla, hauskalla ja silti myös tuoreelta tuntuvalla tavalla. Sam & Maxin kolmannen kauden viisi peliä on nyt julkaistu, pelattu ja hyväksi havaittu.

– Loistavan, hulvattoman ja hullun kakkoskauden jälkeen takaraivoon hiipi epäily: miten Sam & Maxin kolmas kausi voisi olla tämän jälkeen mitään muuta kuin pettymys? No eihän se sitä ollut, vaan vei kaiken taas niin uusiin ja outoihin ulottuvuuksiin kuin vain Telltale voi. Telltalen paras suoritus (tähän mennessä) ja yksi hauskimmista peleistä ikinä. Miten Sam & Maxin neljäs kausi voisi olla tämän jälkeen enää mitään muuta kuin pettymys?…

Super Meat Boy

Lue juttu:  Lue juttu:Super Meat Boy (Xbox 360)

Ennen oli pelit vaikeampia. Eihän näistä nykyajan pullamössöputkijuoksuista irtoa haastetta lainkaan. Wanhojen partojen on helppo ilkkua nykyajan pelejä. Helppoa viihdettä laiskoille. Toista oli, kun miehetkin olivat rautaa.Sitten nenän eteen lyödään Super Meat Boy, ja jo rupeaa läski tummumaan.