Uusimmat

Sam & Maxin kolmoskausi päättyi kunnialla

31.08.2010 12:00 Jukka O. Kauppinen

Sam & Max -seikkailupelisarja on onnistunut harvinaisessa tempussa. Ottamaan vanhan suosikkisarjan ja modernisoimaan sen uuden yleisön ulottuville, alkuperäistä kunnioittavalla, hauskalla ja silti myös tuoreelta tuntuvalla tavalla. Sam & Maxin kolmannen kauden viisi peliä on nyt julkaistu, pelattu ja hyväksi havaittu.

Sam & Max Episode 301: The Penal Zone (iPad, Mac, PC, PS3)

Vaikka Telltale viihdytti viime vuonnakin meitä useammillakin seikkailupeleillään, siitä on jo pari vuotta kun viimeksi näimme maailman kovimman eläinetsiväkaksikon.

The Penal Zonen myötä käyntiin pyörähtävä Sam & Maxin kolmas kausi vie eläinystävämme Twilight Zone –henkiselle matkalla mysteerien, taikavoimien, muinaisten kulttien ja galaksia valloittavien apinoiden maailmaan. Kipeältä kuulostaa ja ainakin ensimmäisen osan perusteella Telltalen porukat ovat elämänsä kunnossa.

Sam & Max Episode 302: The Tomb of Sammun-Mak (iPad, Mac, PC, PS3)

Kun viimeksi näimme etsiväkaksikko Sam & Maxin, parivaljakko oli juuri tehnyt kammottavan löydön pienestä kellariluolasta. Huisin cliffhangerin jälkeen kuukauden odottelu oli taas täyttä tuskaa, mutta onneksi odottamisen aika on nyt ohi.

The Tomb of Sammun-Mak jatkaa prikulleen siitä, mihin edellinen osa lopetti. Tällä kerralla edessä on matka historian hämäriin, Samin ja Maxin esi-isien aikakauteen.

Sam & Max Episode 303: They Stole Max’s Brain! (iPad, Mac, PC, PS3)

Sam & Max -pelisarjan tuorein kausi pyörii tiiviisti Twilight Zone -henkisissä maisemissa, sillä aiemmin on taisteltu jättimäistä avaruusapinaa vastaan ja pyöritty muinaisessa egyptissä etsimässä faaraon aarretta. 50-luvun sci-fi-teemoja ei unohdeta vieläkään, mutta They Stole Max’s Brain! lisää repertuaariin myös miehekästä noir-tunnelmaa. 

Sam & Max Episode 304: Beyond the Alley of Dolls (iPad, Mac, PC, PS3)

Niin se kevät ja kesä ovat vierähtäneet iloisesti Samin ja Maxin seikkailuita ihmetellessä. Paholaisen lelulaatikosta on irronnut viihdettä jo kolmeksi kuukaudeksi, vieläpä mukavan erilaisissa merkeissä. Viimeksi mentiin tiukoissa noir-tunnelmissa, kun spontaanisti sängen kasvattanut Sam etsi kumppaninsa aivoja ja pisti syyllisiä aisoihin, tietenkin synkkiä kommentteja laukoen.

Sam & Max Episode 305: The City That Dares Not Sleep (Mac, PC, PS3)

Kun viimeksi näimme etsiväystävämme, peli huipentui sen luokan cliffhangeriin että oksat pois. Nyt on aika sitoa langanpäät yhteen ja päättää The Devil’s Playhouse tyylillä ja ryminällä. Ja varoitus, jutussa on sitten pari spoileria.

Sam & Max 304 päättyi raflaavasti: pahan vatsastapuhujanuken juonet oli teilattu, mutta siinä sivussa Max muuttui jättimäiseksi Cthulhu-jänikseksi. Sen jälkeen kaupungissa ei ole mennyt kovin lujaa, sillä jättihirviö romuttaa kaupunkia samalla kun sen jälkeensä jättävät, palavat Max-päät vainoavat ihmisten unia. Jotain pitää tehdä ja se jokin on taktinen ydinisku virkaatekevän presidentti Superballin toimesta.

Muropaketin uusimmat