Uusimmat

2010 paras suomipeli: Angry Birds

10.01.2011 15:45 Jukka O. Kauppinen

Pyysimme lukijoitamme äänestämään joulun ja uudenvuoden välissä kymmenessä eri äänestyssarjassa muun muassa vuoden 2010 aliarvostetuinta peliä, parasta pelihahmoa, parasta käsikirjoitusta ja yllättävintä peliä. Ja tulokset näyttävät… Tältä.

Tulokset on laskettu lukijoiden antamien äänten yhteenlaskun perusteella. Valintojen höysteeksi on valittu yksi tai useampi lukijoiden perustelu. Lisäksi olemme listanneet joitakin erityisen hyvin perusteltuja ehdokkaita, vaikka ne eivät olisikaan yltäneet äänimäärällisesti listakärkeen.

Sisennetyt kappaleet ovat lainauksia Domen aihetta käsittelevästä jutusta, ranskalaisella viivalla merkityt puolestaan lukijoiden perusteluja äänilleen.

2010 paras suomipeli:

  1. Angry Birds                                              
  2. Alan Wake                                               
  3. Dead Nation        

                 

Angry Birds

Lue juttu: Angry Birdsiä ladattu jo 50 miljoonaa kertaa

Suomalaisen Rovion kehittämää Angry Birdsiä on ladattu jo 50 miljoonaa kertaa, väittää CNBC. CNBC:n mukaan Angry Birdsiä myös pelataan 200 miljoonaa minuuttia eli noin 380 vuorokautta joka päivä. Peliä ylistetäänkin nykyajan Pac-Maniksi.

– Yksinkertaisesti parasta mitä suomalaiset tänä vuonna tekivät mobiilialustalle. -Mikko I.

– Mielettömän koukuttava ja todella laadukkaasti tehty mobiilipeli. -Juha-Matti

– Älyttömän hauska ja viihdyttävä:) Parasta pelissä on se, että vaikean kentän esiin tullessa on valmis heittämään pelit seinään, MUTTA, aina on palattava takaisin ratkomaan pulmaa:D Se on hyvän pelin merkki: eli jaksaa palata sen pariin. -Mari              

– Yksinkertainen idea. helppo päästä peliin sisälle mutta samalla peli on todella haastava, eli sopii jokaiselle. Rautainen toteutus. -_SHADOW_

– Yksinkertaisen nerokas -Jere A.

– Tunnelman ja tarinan yhtälö on mielettömän puoleensavetävä, eikä hieman puumaisiksi jäävät hahmografiikat onnistuneet imemään immersiota pois. -Andy

Alan Wake

Lue juttu: Alan Wake (Xbox 360)

Alan Wake ei välttämättä ole se vuoden suurin koko kansan pelisuosikki, mutta jos nimet Silent Hill, Twin Peaks ja Remedy saavat päänahkasi kihelmöimään, Alan Wake on takuuvarmaa viihdettä.                            

– Remedy jatkaa siitä mihin jäi. Death Rally, Max Paynet ja nyt Alan Wake. Huonoja pelejä ei näiltä kavereilta ole tullut. :) -Niko P.

– Mielettömän koukuttava ja todella laadukkaasti tehty mobiilipeli. -Joni K.

– Alan Wake voittaa skaban silkalla isolla profiilillaan ja äärimmäisen hiotulla käsikirjoituksella. -Dragonheart^

– Tunnelman ja tarinan yhtälö on mielettömän puoleensavetävä, eikä hieman puumaisiksi jäävät hahmografiikat onnistuneet imemään immersiota pois. -Karel K.

Dead Nation

Lue juttu: Dead Nation (PS3)

En ole tänä vuonna kärsinyt missään vaiheessa yhtä pahasta padikrampista. Kourat ovat olleet pelisessioiden jälkeen aivan jumissa, niin kiihkeää meininki on ollut. Ja vaikka en oikeastaan juuri koskaan ehdi pelata pelejä läpi, saati palata myöhemmin niiden pariin, niin Dead Nationissa on menossa jo toinen läpipeluukerta. Dead Nation onnistuikin iskemään harvinaisen hyvin minun räiskintäsuoneeni.

– Zombeja, zombeja ja zombeja. Siinä kolme asiaa joita hyvässä pelissä on. -Minä

– Mielettömän koukuttava ja todella laadukkaasti tehty mobiilipeli. -Jukka

 

Lisää suomipelejä: