Uusimmat

Arvosteluissa talven suuret seikkailut: Two Worlds II, Gothic 4, Fable III…

02.12.2010 18:37 Jukka O. Kauppinen

Domen testiveijarit ovat keikaroineet ahkerasti nettimaailmojen uumenissa ottaen selvää talven roolipelitarjonnan herkuista. Tuoreimpana maistiaisena Tero Lehtiniemi kurkisteli miltä Two Worlds II -seikkailun uumenissa näyttää. Tero tutki myös Gothic 4:ää, Heikki Mass Effect 2:n Lair of the Shadow Broker -lisäriä kun taas Miikka nautiskeli Fable III:sta.

Lue arvostelut!

Two Worlds II (PC, Xbox 360)

Ensimmäinen Two Worlds tunnetaan pelinä, josta tykkäsi tasan yksi ihminen. Tämän ihailu oli ilmeisesti kuitenkin niin mairittelevaa, ettei jatko-osalta voitu välttyä.

Niin sanotusti terminaalisesti huonon pelin jatko-osa ei yleensä lupaa hyvää, koska pääsääntöisesti näiden pelien viat eivät ole ihan helpolla korjattavissa. Niinpä Two Worlds II:n suhteen odotukset eivät olleet järin korkealla. Mutta voisiko olla mahdollista, että joskus joku ihan oikeasti ottaisi opikseen?

 

Arcania: Gothic 4 (PC, Xbox 360)

Allekirjoittaneella ja Piranha Bytesin Gothic-roolipelisarjalla pitkä ja vaikeasti selitettävä suhde. Se on samalla ollut alkuajoistaan asti todella viihdyttävä, mutta samalla aiheuttanut lukuisia frustraation hetkiä. Lähinnä kömpelön taistelujärjestelmänsä ja niiden aiheuttamien turhautumisten vuoksi.

Gothic 3 oli tämän lisäksi vieläpä tautisen buginen. Sen pelaamiskuntoon saamiseen vaadittiin vuosien mittaista faniyhteisön väliintuloa. Silti, sarjan kolme ensimmäistä osaa olivat ajatuksellisesti haastavia ja tunnelmallisia pelejä, joiden hieno yleisote antoi syyn ylenkatsoa bugit, kömpelön taistelujärjestelmän ja penniteatteri-tason ääninäyttelyn.

 

Mass Effect 2: Lair of the Shadow Broker DLC (PC, PS3, Xbox 360)

Mass Effect 2 oli minulle vuoden 2009 suurin julkaisu. Pelissä kaikki tuli yhteen: oiva taistelumekaniikka, kiinnostava juoni sekä elävä maailma. Puhumattakaan Mirandasta. Valitettavasti toinen osa sekoitti pakkaa tarinan kerronnan puolesta, ja jotkut ensimmäisen osan pidetyimmistä hahmoista eivät olleet enää pelattavissa. Suurin pettymys lienee ollut monelle sinisen kaunottaren Liaran menettäminen.

DLC-laajennus Lair of the Shadow Broker saapuu tätä puutetta. Se alkaa kuten niin moni muukin Mass Effect 2:n sivutehtävistä…

 

Fable III (PC, Xbox 360)

Vallankumous! Miten hieno ja ylväs ajatus! Mieleen tulee välittömästi kuvia kaatuvista patsaista ja barrikadeilla huutavasta kansasta, joka osoittaa hirmuhallitsijalleen saaneensa vihdoin tarpeekseen tämän suorittamasta sorrosta!

Mutta mistä vallankumous saa alkunsa? Tarvitaan kipinä. Se yksittäinen tekijä, joka räjäyttää ruutitynnyrin ja muuttaa mumisevat soraäänet vapauden huudoksi. Fable III:ssa se kipinä olet sinä, mutta se on vasta matkasi ensimmäinen askel.

 

Dragon Age 2 -ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

Biowaren Dragon Age: Origins oli helposti yksi vuoden 2009 parhaista, ellei jopa paras peli. Eeppisen roolipelikokemuksen huonoimmiksi puoliksi jäivätkin hiukan vanhahtavan graafisen ulkoasun lisäksi oikeastaan vain keskimääräisesti heikkolaatuinen DLC-sisältö.

Niinpä jatko-osalta odottaa luonnollisesti paljon. Etukäteen kuului huhuja pelin yksinkertaistamisesta, mutta jokainen Mass Effect 2:sta pelannut tietää, että BioWaren suhteen tämä ei välttämättä ole ollenkaan huono asia. Peli oli pelattavissa viikonloppuna pidetyillä DigiExpo-messuilla, missä Domen iskijät olivat luonnollisesti tulevan roolipelin ääressä.

Lue myös

Farming Simulator 2011 (PC)

PAC-MAN Championship Edition DX (PS3, Xbox 360)

The Fight: Lights Out (PS3)

Tron: Evolution (PS3, Xbox 360)