Uusimmat

Arvostelussa LittleBigPlanet 2

17.01.2011 15:06 Jukka O. Kauppinen

2008 lopussa ilmestynyt oli yksi vuoden odotetuimpia, söpöimpiä ja omaperäisimpiä pelejä. Ei se syystä saanutkaan Suosittelemme-peukkua ja kehuja tyyliin ”LittleBigPlanet onkin jo nyt eräs vuoden mukavimmista peleistä. Jo yksinpeli on hellyyttävän mukava kokemus” tai ”peli tarjoaa huikeita elämyksiä ja puhtaita peli-ilon hetkiä jatkuvalla syötöllä.”

Muutaman lykkäyksen jälkeen meillä on edessämme nyt jatko-osa. LittleBigPlanet 2. Onko uutukainen entistäkin parempi? Onko Sackboy yhä sankarimme?

Lainaus Domen arvostelusta:

Suurin osa jatko-osan uudistuksista on keskittynyt juuri editorin ympärille, joten teos tarjoaa nyt pelikehittäjille paljon entistä monipuolisemmat työkalut. Sackboyn pystyy helposti kätkemään, perspektiiviä pystyy vaihtelemaan ja peliohjaimen toimintoja voi muokata haluamansa kaltaisiksi. Mikä hienointa, kenttä voi ongelmitta johtaa toiseen kenttään, joka johtaa taas toiseen kenttään ja niin edelleen. Näin voi tehdä mainiosti suurempia kokonaisuuksia, kuten vaikka monista taloista koostuvan kaupungin.

Jo pelin beta-vaiheen aikana nähtiin ylhäältä päin kuvattuja ajopelejä niin Atari 2600 –henkisellä pikseligrafiikalla kuin automalleilla varustettuna, Geometry Wars –tyyppistä twin stick –räiskintää, vuoropohjainen roolipeli ja ties mitä muuta. Ja lisää sisältöä tunkee esiin kymmenien ellei satojen kenttien päivävauhtia. Alkuperäisen pelin tavoin onkin varmaa, että LittleBigPlanet 2:sta ei pelattava lopu ennen kuin jatko-osa tulee – jos sittenkään.

Lue koko arvostelu: LittleBigPlanet 2 (PS3)

Lue myös

Cities in Motion –ennakko (PC)

Golden Sun: Dark Dawn (DS)

ilomilo (Xbox 360)

Revolution Under Siege (PC)

World of Warcraft: Cataclysm (Mac, PC)