Uusimmat

Assassin’s Creed III elää historian harmailla vyöhykkeillä – lue Domen ensikosketus!

25.09.2012 16:00 Jukka O. Kauppinen

Domen toimitus- ja avustajakunta on jokseenkin täynnä Assassin’s Creed -faneja. Onhan pelisarjassa omat puutteensa ja massiivisetkin hölmöytensä, mutta teosten tapa sukeltaa todellisen historian uumeniin ja elävöittää sitä käsinkosketeltavaan muotoon on upea ja ainutlaatuinen juttu pelimaailmassa.

Ei siis ihme, että sarjan seuraavaa osaa odotetaan jännityksellä. Ja pelolla, sillä kolmospeli loikkaa ajassa eteenpäin ja ui Atlantin yli uudelle mantereelle. Miltä Iso-Britannian Amerikan siirtokunnissa näyttää? Miten siirtokunnat nousevat kapinaan ja kuinka Amerikkaan syntyy uusi valtio? Tästä tohinasta ei kuulkaa tarinoita puutu.

Nyt tapahtuu huikea muutos, joka voi olla ensi alkuun jopa hämmentävä. Renessanssipalatsien ja ottomaanien sulttaanin palatsin kattojen sijaan loikimmekin paljon nykyaikaisemmassa ympäristössä, jonka tapahtumista ei ole kulunut edes kovin montaa sukupolvea. Maisemat, tarinat, ihmiset ja ennen kaikkea meitä ympäröivä kulttuuri ovat paljon lähempänä omaa aikaamme ja kulttuuriamme, mikä voi tuntua jopa huolestuttavan tavanomaiselta. Olemme kulkeneet monissa peleissä lähes samoissa maisemissa, eikä villi länsikään ole enää kovin kaukana.

Tätä ei kuitenkaan pidä pelätä. Tarinankerronnallisesti Assassin’s Creed III matkaa entiseen tapaan historian harmaalla vyöhykkeellä, rakentaen ainakin historiankirjansa lukeneille tuttujen tapahtumien varjoihin omia tarinoita, sotkien taitavasti totta, tarua ja outoa. Ja vaikka uudella mantereella mennäänkin, niin tarinoiden keskiössä on yhä assassiinien ja temppeliritaren välinen ikiaikainen sota. Ja sen keskelle joutuu uusi sankarimme, sekaverinen puoli-intiaani, jonka ympärillä repeilevät poliittiset ristiriidat leimahtavat lopulta Iso-Britannian Pohjois-Amerikan siirtokuntien kahdeksanvuotiseksi vapaussodaksi. Sen myötä, tulen ja veren kautta, maailmaan syntyy uusi valtio, Yhdysvallat.

Lue koko artikkeli: Assassin’s Creed III -ensikosketus osa 1: renessanssin loistosta uudelle mantereelle