Uusimmat

Autralialaiset eivät aikuistuneet vieläkään

18.02.2011 12:55 Jukka O. Kauppinen

Australiaa riivaava naurettava K18-ikärajaongelma ei löytänyt vieläkään ratkaisua, sillä tärkeäksi luonnehdittu K18-neuvottelu on siirtynyt myöhemmäs. Australian viranomaisten oli määrä valmistella esitys K18-ikärajan esittelemisestä videopeleille 4.3. mennessä, mutta nyt lakimuutosta päästään tutkailemaan vasta joskus 26.3. pidettävien paikallisvaalien jälkeen.

Australiassa määriteltiin 1980-luvulla viihteelle ikärajaluokitukset, mutta kukaan ei tullut ajatelleeksi että pelien visuaalinen olemus voisi kehittyä vuosien mittaan. Niinpä peleille ei määritelty lainkaan K18-ikärajaa, eikä vanhoillinen videopelien ultimaaliseen pahuuteen edelleen uskova oikeusministeri Michael Atkinson ole suostunut edes harkitsemaan ikärajojen päivittämistä 2000-luvulle.

Siinä missä muualla maailmassa aikuisille suunnattuja pelejä voidaan myydä K18-ikärajalla, moisia teoksia ei voida edes maahantuoda Australiaan. Niinpä aussien ikärajat ovat usein vaikuttaneet myös muualla maailmassa julkaistujen pelien sisältöön, kun pelitalot eivät toisaalta halua menettää kokonaisen mantereen myyntituottoja, mutta toisaalta eivät halua tehdä sensuroitua erikoisversiota Australiaankaan. Lopputulos on ollut usein se, että pelistä on julkaistu yksi ainoa versio, jonka myötä Suomessakin nautitaan ausseille sopivaksi leikatusta K15-viihteestä.

Lähde: MCV, AUSTRALIA: R18+ meeting delayed

Lisää aiheesta

”Pelaajat ovat vaarallisempia kuin prätkäjengiläiset!”

Australian pelihirmu Michael Atkinson siirtyy sivummalle 

Australian pelisensori: kenenkään ei pidä pelata pahoinpitelypelejä

Australian ääliömäiset ikärajat jarruttavat jatkossakin muuta maailmaa