Uusimmat

Australian ääliömäiset ikärajat jarruttavat jatkossakin muuta maailmaa

10.12.2010 14:30 Jukka O. Kauppinen

Australiassa järjestettiin eilen suuri keskustelutilaisuus, josta etäisesti toivottiin käännekohtaa eteläisen mantereen hölmöön viihteen ikärajajärjestelmään. Australiassa ei näet tunnusteta lainkaan K18-ikärajaa, vaan kaiken viihteen – niin elokuvien kuin pelienkin – on mukauduttava K15-rajoihin, jos niitä halutaan myydä tai esittää. Toisin kuitenkin kävi, Australiassa sensuroidaan jatkossakin.

Siinä missä muualla maailmassa aikuisille suunnattuja pelejä voidaan myydä K18-ikärajalla, moisia teoksia ei voida edes maahantuoda Australiaan. Niinpä aussien ikärajat ovat usein vaikuttaneet myös muualla maailmassa julkaistujen pelien sisältöön, kun pelitalot eivät toisaalta halua menettää kokonaisen mantereen myyntituottoja, mutta toisaalta eivät halua tehdä sensuroitua erikoisversiota Australiaankaan. Lopputulos on ollut usein se, että pelistä on julkaistu yksi ainoa versio, jonka myötä Suomessakin nautitaan ausseille sopivaksi leikatusta K15-viihteestä.

Australiassa määriteltiin 1980-luvulla viihteelle ikärajaluokitukset, mutta kukaan ei tullut ajatelleeksi että pelien visuaalinen olemus voisi kehittyä vuosien mittaan. Niinpä peleille ei määritelty lainkaan K18-ikärajaa, eikä vanhoillinen videopelien ultimaaliseen pahuuteen edelleen uskova oikeusministeri Michael Atkinson ole suostunut edes harkitsemaan ikärajojen päivittämistä 2000-luvulle.

Ikärajakomitea kokoontuu seuraavan kerran vuonna 2011, jolloin pöydän ääressä on uutta verta ja mahdollisesti jopa päätöksiin kykeneviä päättäjiä.

Lähde: This Was Supposed To Be The Day Australian Gaming Grew Up

Lisää aiheesta

Australian pelisensori: kenenkään ei pidä pelata pahoinpitelypelejä 

”Pelaajat ovat vaarallisempia kuin prätkäjengiläiset!” 

Lue myös

FragFX Shark – PlayStation-pelihiiren paluu

NBA Jam (PS3, Wii, Xbox 360)

Tosi, tosi hölmö lautapeli Monty Python -faneille

Uusin Harry Potter -peli on kamalaa roskaa

Muropaketin uusimmat