Uusimmat

Cataclysm teki WoWista upouuden – lue arvostelu

07.01.2011 17:45 Jukka O. Kauppinen

World of Warcraft -nettiseikkailun Cataclysm-laajennus on hurja paketti pelattavaa, sillä se on paljon muutakin kuin vain lisälevy. Se on teos, joka tekee WoWista taas täysin uudelta tuntuvan pelin.

Kuten mestari Lehtonen tämänpäiväisessä arvostelussaan kirjailee:

World of Warcraft on taas laajentunut, kolmatta kertaa. Uusi lisäosa tarjoaa niin täysin uudistuneen vanhan maailman, kuin viisi uutta kokemustasoa ja niihin liittyvät uudet alueetkin. Ja niin, kuin taikaiskusta, kuusi vuotta vanha peli on taas kuin upouusi.

World of Warcraftin Cataclysm-lisälevy oli varmasti viimeisen vuoden odotetuimpia pelitapahtumia, mutta peliarvostelijan kannalta se tuli mitä huonoimpaan mahdolliseen loveen. Lisälevy itsessään ei ollut se maailman lyhin pelattava, mutta siinä sivussa piti puuhastella kaikenlaista muuta ja viettää paljon aikaa pois tietokoneen äärestä.

Miksi kerron teille tämän? Siitä syystä, että suurin osa Cataclysmin potentiaalisista pelaajista lienee jo ostanut ja pelannut oman pelinsä puhki. Tämä arvostelu tuleekin toimimaan lähinnä palveluksena niille harvoille, jotka vielä pohtivat, kannattaisiko pelin pariin palata, sekä surkeana testamenttina sille, että pitkän tauon ja useiden periaatepäätösten jälkeen lankesin taas World of Warcraftin pauloihin.

Mutta tämä yksinään ei riittäisi, vaan sisältökin pistettiin uusiksi. Suurin osa kokemustasojen 1  – 60 questeista on ihan uusia. Zoneissa edetään eri järjestyksessä kuin ennen ja kaikki Northrendin ja Outlandsin opit on hyödynnetty vanhaa maailmaa tuunattaessa.

Tuloksena on yksinkertaisesti huisi kokemus. Matka läpi Azerothin on nopeampi, kivuttomampi ja hauskempi kuin ennen. Välianimaatioita on vähän joka puolella ja monet perinteisesti ärsyttäneet jutut, kuten saattotehtävät tai turhan vaikeiden elite-hirviöiden tapot, on tehty siedettävämmäksi. Saatot tehdään nyt usein vaikkapa jonkun sotakoneen puikoissa ja elitejä tappamaankin saa usein kivikovia kavereita, kuten Horden riveissä taistelevan ja huisin hienon Gob Squadin, joka pistää turpaan ketä tahansa.

Lue koko arvostelu:World of Warcraft: Cataclysm (Mac, PC)

Lue myös

2010 aliarvostetuin peli: Alan Wake

2010 huutavin vääryys: Call of Duty: Black Ops

2010 paras indiepeli: Minecraft

2010 paras ladattava peli: Dead Nation

2010 paras ladattava pelisisältö: Red Dead Redemption: Undead Nightmare

2010 paras moninpeli: Battlefield Bad Company 2