Uusimmat

Command & Conquer heräämässä henkiin?

23.02.2011 12:35 Jouni Mäki-Panula

Command & Conquerin tarun piti olla jo päätöksessään. Viime vuonna julkaistun Command & Conquer 4: Tiberian Twilightin jälkeen Electronic Arts irtisanoi pelisarjan kehitystiimin, eikä jatkoa enää ollut odotettavissa.

Ilmeisesti inhimillisen erehdyksen seurauksena EA lanseerasi tällä viikolla vahingossa uuden Command & Conquer -sivuston, jossa julkistettiin uusi yhteisövastaava, uusi pelistudio ja täysin uusi C&C-peli, josta ei tosin vielä kerrottu juuri mitään.

Sivut katosivat vauhdikkaasti ja tilalle tuli vanha C&C-sivusto, eikä EA:n taholta kommentoitu tapahtunutta.

Jos uudella sivustolla julkistetut tiedot pitävät paikkansa, ottaa EA:n kaikkien strategiapelien ja samalla C&C:n ohjat käsiinsä uusi Victory Games -studio. Los Angelesissa, Teksasissa ja Shanghaissa toimivaa Victory Gamesia johtaa Jon Van Caneghem, joka ehti jo haastattelussa antamiensa kommenttien kautta vahvistamaan tarinan.

”Tällä hetkellä keskitymme tekemään AAA-tason Command & Conquer -pelin, jonka parissa työskentelemisestä olen erittäin innoissani”, kertoi Van Caneghem.

”Onneksi kerrankin AAA ei tarkoita konsolia. Voin kertoa, että kyseessä on Command & Conquer -peli PC:lle, mutta emme vielä voi mennä yksityiskohtiin.”

Puheista päätellen vaikuttaa siltä, että uusi Command & Conquer aloittaa uuden pelisarjan puhtaalta pöydältä uuden studion toteuttamana.

Viime lokakuussa Visceral Gamesin toimitusjohtaja Nick Earl lipsautti, että C&C sarja jatkuu mutta ei kuitenkaan Visceral Gamesin toimesta. Earl mainitsi uuden C&C:n olevan kehitteillä ja jo varsin pitkällä. Earl ei kuitenkaan puhunut Visceralin puolesta vaan EA:sta yleisesti.

Lähde: Reddest Alert: C&C To Return.

Lisää aiheesta

Command & Conquer 4: Tiberian Twilight (PC)

Nyt saaga saavuttaa vihdoinkin päätepisteensä. Konfliktit päättyvät, uusia liittolaisuussuhteita syntyy, vaikka vanha viha kuolee hitaasti. Mutta kuten tarinassa, myös itse pelissä puhaltavat uudet tuulet, eikä mikään ole enää ennallaan.

Red Alert 3 Ultimate Edition (PC, PS3, Xbox 360) 

Red Alert -sarjan pelit ovat tunnetusti camp-henkisiä, mutta kolmas osa käy siltä osin ylikierroksilla. Neuvostoliitto on perikadon partaalla. Einsteinin keksintöjen ansiosta länsi on voittamassa sodan, joten luonnollisesti Neuvostoliiton päättäjät keksivät suunnitelman lähettää menneisyyteen salamurhaajia tappamaan hänet. Kun Einstein on pois kuvioista, Neuvostoliitto on vahvoilla sodan suhteen.

Command & Conquer 3: Tiberium Wars (PC)

Vaikka Command & Conquer on teknisesti huippumoderni peli, sen suunnittelu on puhdasta old schoolia. Tuloksena on persoonallinen peli, mutta reaaliaikastrategia on kehittynyt melkoisesti sitten viime näkemän – vieläkö Command & Conquerin eväillä pärjätään?

Command & Conquer: Tiberian Sun (PC)

Tiberium Sunin tapahtumat sijoittuvat vuoteen 2030. Myrkyllinen mutta erittäin arvokas puoli-orgaaninen Tiberium-mineraali jatkaa leviämistään maapallolla. Tiberiumin hallinnasta taistelevat edellenkin YK:n alainen Global Defence Iniative (GDI) ja sen arkkivihollinen, Brotherhood of NOD.