Uusimmat

DC Universe Online muuttuu ilmaiseksi

20.09.2011 10:19 Miikka Lehtonen

Muistatko vielä DC Universe Onlinen? Alkuvuonna ilmestynyt Sonyn massiivimoninpeli oli aikamoinen pettymys: alustasta riippuen peli oli joko huono tai miltei pelikelvoton. Kehitys on kehittynyt, mutta harva siitä vieläkään viitsii maksaa. Tämä on noteerattu myös Sonylla, sillä DC Universe Onlinen talousmalli muuttuu.

Amerikkalaissaitti IGN tietää kertoa, että paljon parjattu DC Universe Online muuttuu lokakuussa ilmaiseksi. Pelin pariin voi näin hypätä PC:llä ja PlayStation 3:lla koska vain. Ja jos peli nappaa mukaansa, tarjolla on myös rahoitusmalleja, joilla pelistään saa enemmän irti: lisäsisältöä DLC:n muodossa, mikromaksuilla hankittavia hyödykkeitä — kuten isompi inventory, enemmän hahmopaikkoja ja niin edelleen — sekä toki myös yhä tarjolla oleva kuukausimaksullinen versio, jossa saa kaikki pelin roippeet samaan hintaan.

Sonyn edustajat kiistävät, että ratkaisu johtuisi laskevista pelaajamääristä. ”Ei ole kyse putoavista pelaajamääristä, tämä on vain meille oikea talousmalli. Jos voin olla rehellinen, niin peli maksoi meille paljon enemmän kuin oletimme ja olisimme alusta saakka halunneet tätä talousmallia.”

En kyllä ihan lonkalta usko, että pelaajamäärät eivät olisi pudonneet, mutta free to play on selvästi oikea talousmalli DC Universe Onlinelle, ihan kuin kaikille muillekin marginaali-MMO:ille. Uudet pelaajat voivat tutustua helposti peliin, maailma tuntuu suurempien pelaajamäärien kautta elävämmiltä ja firmat saavat enemmän rahaa kuin ennen, koska kuukausimaksulliset pelaajat todennäköisesti jatkavat kuukausimaksunsa maksamista ja muutkin heittävät ropoja hattuun.

Onnea matkaan, DC Universe Online.

Lähde: IGN

Lue myös

Pohjanmaan valtias (Lautapeli)

Rage-ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

Toy Soldiers: Cold War (Xbox 360)

Muropaketin uusimmat