Uusimmat

Diablo 4, Final Fantasy 16 ja muut kesäkuun suurimmat pelijulkaisut

01.06.2023 20:00 Muropaketin toimitus

Kesäkuun odotetuimpiin pelijulkaisuihin kuuluu kauhua, formula-kilpailua ja kaksi vuoden suurinta roolipeliä.

Kesä ei yleensä ole pelijulkaisujen kuuminta aikaa, mutta kesäkuussa ei tahti vielä paljonkaan hidastu. Alkanut kuukausi tuo nimittäin tullessaan koko joukon uutta pelattavaa, ja listalta löytyy jopa muutama vuoden suurimmista pelijulkaisuista.

Listasimme kahdeksan kesäkuun suurinta ja odotetuinta pelijulkaisua. Pelit on listattu ilmestymisjärjestyksessä.

Street Fighter 6

Pelikuukausi käynnistyy heti rytinällä, kun legendaarinen kamppailupelisarja Street Fighter palaa markkinoille uudella pääsarjan pelillä. Street Fighter 6 on jo saanut erinomaisen vastaanoton pelimediassa, ja luvassa on tiettävästi tuhti mättöpaketti, joka muun muassa uudistaa pelisarjan ohjausjärjestelmän.

Street Fighter 6 julkaistaan perjantaina 2. kesäkuuta PC:lle, PS4:lle, PS5:lle ja Xbox Series X/S:lle.

Diablo 4

Ensi viikolla pistetään vielä isompi vaihde silmään, kun vuosia odotettu Diablo 4 näkee viimein päivänvalon täydessä mitassaan. Monipuolinen toimintaroolipeli sai Muropaketin arviossa täydet viisi tähteä, ja kriitikkomme ylisti Diablo 4:n olevan ”syntisen nautinnollinen ja taivaallisen upea kokemus, joka vie pelisarjan uusiin korkeuksiin.”

Diablo 4 ilmestyy tiistaina 6. kesäkuuta PC:lle, PS4:lle, PS5:lle, Xbox Onelle ja Xbox Series X/S:lle.

LUE MYÖS: Arvostelu | Diablo 4 on taivaallisen upea peli suoraan helvetin syövereistä

Amnesia: The Bunker

Kauhupelisarja Amnesian uusin peli ei ole ensimmäistä kertaa julkaisulistallamme, sillä pelin piti ilmestyä jo viime kuussa. Amnesia: The Bunkeria kuitenkin jouduttiin hieman lykkäämään viime hetkellä, ja odotettu kauhupeli saapuu viimeinkin keskuuteemme ensi viikolla. The Bunker viskaa pelaaja selviytymään ensimmäisen maailmansodan synkässä bunkkerissa, jonka varjoissa piilee salaisuuksia sekä pelihahmoa armotta vaaniva hirviö.

Amnesia: The Bunker ilmestyy tiistaina 6. kesäkuuta PC:lle, PS4:lle, PS5:lle, Xbox Onelle ja Xbox Series X/S:lle.

LUE MYÖS: ”Amnesia: The Bunker on vaikea peli, joka ei pitele pelaajaa kädestä” – Uusi esittely kurkistaa pintaa syvemmälle kauhupeliin

Layers of Fear

Lisää kauhua on luvassa heti seuraavalla viikolla, kun pidetty kauhupeli Layers of Fear ilmestyy uusittuna versiona. Nimestään huolimatta kyseessä ei ole vain yhden pelin remake, vaan Blooper Team on paketoinut samaan uusintaversioon Layers of Fearin, Layers of Fear 2:n sekä The Final Note -laajennuksen. Koko tarinan sisältävä psykologinen kauhupeli on toteutettu uudelleen näyttävästi Unreal Engine 5:llä.

Layers of Fearin uusintaversio ilmestyy torstaina 15. kesäkuuta PC:lle, PS5:lle ja Xbox Series X/S:lle.

F1 23

Kauhukokemusten vanavedessä hypätään sitten formulan rattiin, kun Codemastersin vuotuinen F1-ajopeli ilmestyy piristämään kesää. F1 23 sisältää muun muassa uuden fysiikanmallinnuksen, uusitun käyttöliittymän sekä Braking Point -tarinamoodin.

F1 23 ilmestyy perjantaina 16. kesäkuuta PC:lle, PS4:lle, PS5:lle, Xbox Onelle ja Xbox Series X/S:lle.

Aliens: Dark Descent

Juhannusviikolla on uuden Alien-leffojen maailmaan sijoittuvan pelin vuoro. Aliens: Dark Descent on reaaliaikainen strategiapeli, jonka täysin uusi tarina sijoittuu parikymmentä vuotta Alien 3 -elokuvan jälkeen. Pelaaja ohjastaa neljää sotilasta, jotka joutuvat kohtaamaan xenomorfit Lethe-nimisellä planeetalla.

Aliens: Dark Descent ilmestyy tiistaina 20. kesäkuuta PC:lle, PS4:lle, PS5:lle, Xbox Onelle ja Xbox Series X/S:lle.

Crash Team Rumble

Kesäkuussa nähdään myös uusi aluevaltaus Crash Bandicoot -pelisarjassa. Tällä kertaa ei ole luvassa suoraviivaista tasohyppelyä, vaan Crash Team Rumble tarjoilee kahden joukkueen välistä verkkopeliä, jossa otetaan mittaa omaperäisissä areenakamppailuissa.

Crash Team Rumble ilmestyy tiistaina 20. kesäkuuta PS4:lle, PS5:lle, Xbox Onelle ja Xbox Series X/S:lle.

LUE MYÖS: Ensituntumat | Crash Team Rumble voi olla hauskakin kilpapeli, mutta betassa se ei vielä vakuuttanut

 

Final Fantasy 16

Vielä ennen juhannusta ilmestyy sitten myös yksi vuoden suurimmista peleistä, Square Enixin legendaarisen Final Fantasy -sarjan uusi pääpeli. Final Fantasy 16 vakuutti jo ennakkotestissä maailman, hahmojen ja tarinan osalta, ja luvassa on varmasti suuren luokan toimintaroolipeli.

Final Fantasy 16 ilmestyy torstaina 22. kesäkuuta PS5:lle.

LUE MYÖS: Ensituntumat | Final Fantasy 16 synkistelee eeppisesti ja tarinakin jäi kutkuttamaan

Päivitetty 5.6. klo. 10.58. Korjattu Diablo 4:n julkaisupäivämäärä.