Uusimmat

Disco Elysium -studiota riivanneeseen oikeustaisteluun löytyi sopuratkaisu

Kuvakaappaus pelistä © ZAUM

15.03.2023 20:09 Muropaketin toimitus

Disco Elysiumin studio voi taas keskittyä pelien tekemiseen.

Disco Elysiumin kehittäjä ZA/UM on saanut asiansa järjestykseen sen kahden entisen työntekijän lopetettua aloittamansa oikeustoimet studiota vastaan. Soppa syntyi, kun suositun roolipelin kehittäjät väittivät joutuneensa savustetuksi ulos studiosta, koska he ryhtyivät kyselemään firman uusilta omistajilta mihin kaikki rahat ovat päätyneet. Asiasta on kirjoittanut Eurogamer.

Studion hankkineet liikemiehet syyttivät kehittäjiä ”toksisen työilmapiirin luomisesta” ja ”studion henkisen omaisuuden anastamisyrityksestä”. Kahden ulosajetun kehittäjän lisäksi tapaukseen liittyi kolmas kehittäjä, joka sanoo joutuneensa irtisanotuksi, kun myös hän ryhtyi ottamaan selvää studion taloustilanteesta.

Nyt studio on tiedottanut, että kaikki asiaan liittyvät oikeusjutut on selvitetty: entiset työntekijät vetivät vaatimuksensa takaisin, koska heidän syytöksilleen ei ollut minkäänlaista pohjaa.

“Kuten tämä tapaus hyvin osoittaa, avoimet keskustelut ovat parasta tapa selvittää väärinkäsityksiä ja erimielisyyksiä etenkin, kun se on koko tiimin hyväksi. Olemme lähestyneet asiaa ZA/UM-studion ja sen uskomattoman hyvän tiimin näkökulmasta, ja olemme iloisia siitä, että tapaus on selvitetty kokonaisuudessaan”, toinen studion omistajista on kertonut.

LUE MYÖS: Disco Elysiumin riitely eteni oikeussaliin – kadoksissa valtava summa rahaa