Uusimmat

Domen arvosteluviikko 28/2014: Lords of Midnight, Marvel Heroes, NfS, Rise of Incarnates, Sir You Are, Worms, Parcel

14.07.2014 20:45 Jukka O. Kauppinen

Domessa viikolla 28 muun muassa:

  • Lords of Midnight (Android, iOS, Mac, PC)
  • Marvel Heroes 2015 (PC)
  • Need for Speed: Rivals (PS4)
  • Rise of Incarnates -ennakko (PC)
  • Sir, You Are Being Hunted (Linux, Mac, PC)
  • Worms Battlegrounds (PS4, Xbox One)
  • Parcel – mikä ihme se on? Tekijät kertovat!
  • Parcel vie joensuulaista älypelaamista maailmalle

Lords of Midnight (Android, iOS, Mac, PC)

Vuonna 2012 syöpään menehtynyt brittiläinen pelikehittäjä Mike Singleton on yksi pelimaailman merkittävimmistä pelisuunnittelijoista. Herra näet teki 80- ja 90-luvuilla mullistavia, uusia uria aukovia pelejä, joiden pohjalta käytännössä syntyi koko hiekkalaatikkopelien genre.

Joskus muinainen pelihistoria herää uudelleen henkiin, sillä legendan merkittävin peli, 1984 julkaistu roolipeli-strategia The Lords of Midnight, julkaistiin taannoin uudelleen nykykoneille.

 

Marvel Heroes 2015 (PC)

Hämähäkkimies! Wolverine! Iron Man! Nimiä, jotka saavat monen pikkupojan (henkisen tai fyysisen) mielikuvituksen räjähtämään liekkeihin. Marvelin sarjisten parissa on vietetty tunti jos toinenkin, mutta pelien parissa hieman vähemmän aikaa.

Tämähän johtuu tietenkin siitä, että suuri osa sarjispeleistä on aivan kamalaa roskaa. Marvel Heroes yrittää katkaista putkea hieman erilaisella lähestymistavalla ja haastaa itsensä Blizzardin paholaisen.

 

Need for Speed: Rivals (PS4)

Maineikas Need for Speed -sarja on heittelehtinyt viimeisen kymmenen vuoden aikana realismia hakevasta Shift-parivaljakosta silkkaan arcadeen. Uuden Ghosts-studion Rivals edustaa viimeksi mainittua suuntausta. Nyt lyödään taas rosvot ja poliisit vastakkain.

Need for Speed: Rivals kertoo tarinan katukaahaajista ja heitä jahtaavista pelaajista. Vauhtia, räjähdyksiä ja komeita kolareita riittää, kun tunteet kuumenevat kahden puolen lakia. Kuminkäryistä tarinaa päästään kokemaan sekä poliisien että katukaahareiden rattien takaa. Näyttämönä toimii avoin maailma.

 

Rise of Incarnates –ennakko (PC)

Tekkenin ja Soulcaliburin tekijöiltä free to play -mähinä PC:lle. Se on lause, mikä ei monella käynyt mielessäkään, vaikka Namco-Bandai onkin viime aikoina tutkinut aktiivisesti uusia rahareikiä. Tekkenin ja Soulcaliburin uusimmat versiot kokeilevat jo F2P-markkinoita, mutta jännintä Rise of Incarnatesissa on juuri se, että kyseessä on ilmaispelattava PC-peli.

Rise of Incarnates on pohjimmiltaan itämaisiin pelihalleihin ja PS3:lle julkaistun Gundam-mechapelin PC-versio. Johtuen joko lisenssiongelmista tai halusta saada ilmoille jotain täysin omaa, Rise of the Incarnate lainaa jo tuttua moottoria ja lisää siihen muutamia omia mausteita.

 

Sir, You Are Being Hunted (Linux, Mac, PC)

Selviytymis- ja kauhupelejä ei ole ihan viittätoista tusinaan, mutta aika riittoisasti kuitenkin. Paitsi jos kaikennäköiset zombieseikkailut, State of Decayt ja DayZit lasketaan vielä yhtälöön. Sitten alkaakin jo ahdistaa. Onneksi aina välillä soppaa hämmennetään omannäköisellä tulkinnalla selviytymisseikkailuista.

 

Worms Battlegrounds (PS4, Xbox One)

Team 17 teki muinoin yhden hittipeleistään, joka tunnetaan nykyään monta vuotta jatkuneena pelisarjana nimeltä Worms. Sarja oli minulle hyvin rakas ja muistelen sen parissa vietettyjä tunteja lämmöllä. Vuosien varrella taistelumatoja on nähty lähes jokaisella alustalla ja ne ovat päätyneet nyt myös Pleikkari neloselle ja Xbox Onelle. Voiko vanha pelisarja tarjota enää mitään uutta, kun lähes kaikki on jo nähty?

Artikkelit

Parcel – mikä ihme se on? Tekijät kertovat!

Pohjoiskarjalainen vahva panostus pelialaan on vähitellen tuottamassa tuloksia. Ehkä tuorein esimerkki tästä on älypeli Parcel, joka hakee parhaillaan julkaisukanavaa Steam Greenlight -palvelun kautta. Ehdimme jo käsitellä peliä ja kehittäjästudio Polar Bunnyä artikkelin voimin, nyt on aika päästää ääneen itse tekijät.

Juho Anttilan kysymyksiin vastailivat Polar Bunny perustaja ja Parcelin tuottaja Tommi Virolainen, pelisuunnittelija Pyry Takkunen ja markkinointivastaava Tomi Toikka.

Parcel vie joensuulaista älypelaamista maailmalle

Kun samaan maakuntaan mahdutetaan kolme eri pelialan koulutusta tarjoavaa oppiastetta, rutkasti motivoituneita puuhamiehiä ja pelialan yrityshautomo, on tuloksiakin syytä odottaa ennemmin tai myöhemmin. Pelialaa on puskettu Joensuussa eteenpäin kovalla sykkeellä jo hyvän aikaa. Tuloksiakin rupeaa jo vähitellen näkymään.

Tällä hetkellä Steam Greenlight -palvelun kautta julkaisukanavaa etsivä Parcel on yksi esimerkki tällaisesta. Ensivilkaisulta pieni puzzlepeli, jossa on kuitenkin tarpeeksi omia ideoita joukosta erottumiseksi. Aineksia riittää vaikka hitiksi, ainakin, jos Steamiin virranneista kommenteista voi vetää minkäänlaisia johtopäätöksiä lopullisen pelin menestyksen suhteen.

Edellinen arvosteluviikko

Edellisen arvosteluviikon tarjonnasta lukijat äänestivät mielenkiintoisimmaksi JOKin koklauksen Dead Nation Apocalypse –suomiräiskinnästä.

1849 (PC)

Dead Nation Apocalypse Edition (PS4)

The Last Door Collector’s Edition (Linux, Mac, PC)

Luftrausers (Linux, Mac, PC, PS3, PSV)

Men of War Assault Squad 2 (PC)

LogiLink Cassette to Digital Converter – C-kasetit ämpäreiksi

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko/artikkeli oli...

Katso tilanne vastaamatta