Uusimmat

Domen arvosteluviikko 29/2015: Gradius V, Guild of Dungeoneering, Kerbal Space Program, Life is Strange, Technobabylon, Wolfenstein, Turtle Beach Ear Force, CM Storm Octane, Nelinpeli, Splatoon

22.07.2015 20:00 Muropaketin toimitus

Domessa viikolla 29/2015 muun muassa:

  • Gradius V (PS3)
  • Guild of Dungeoneering (Mac, PC)
  • Kerbal Space Program (PC, Mac, Linux)
  • Life is Strange Episode 3: Chaos Theory (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)
  • Technobabylon (PC)
  • Wolfenstein: The Old Blood (PC, PS4, Xbox One)
  • Turtle Beach Ear Force Z60 – basso jytisee taas
  • CM Storm Octane: halpa hinta, mutta millainen laatu?
  • Kerbal Space Program – moditaivaan kiintotähtiä
  • Mulkaisu – Splatoon

Gradius V (PS3)

Konami kulkee jälleen teitä tuntemattomia. Tällä kertaa sentään peli on hyvä, joskin uudelleenlämmittelyn uudelleenjulkaisu PlayStation 3:lle on aika hämmentävä veto.

Alkujaan PlayStation 2:lle 11 vuotta sitten julkaistu Gradius V oli joutsenlaulu kunniakkaalle sarjalle. Tuolloin peliä ei kehittänyt mikään Konamin sisäinen tiimi, vaan taustalla hääräsi Ikaruga-pelistä tuttu Treasure. Ja kuten Ikarugan kohdalla, Treasure pisti parastaan luodakseen jotain tuttua ja samalla uutta.

 

Guild of Dungeoneering (Mac, PC)

Digitaaliset korttipelit ovat nyt aika kova juttu. Kehittäjä toisensa jälkeen on huomannut, että korttipelien mekaniikkoja ja tietokonepelien audiovisuaalista ilmettä yhdistelemällä saa usein aikaan kovaa jälkeä.

Tämän idean varassa on ratsastanut monta hyvää peliä enemmän tai vähemmän omaperäisillä ideoilla. Guild of Dungeoneeringissäkin on mainio idea, mutta toteutus… No, se jää vähän vaisuksi.

 

Kerbal Space Program (PC, Mac, Linux)

Äitini kommentoi joskus ivallisesti, ettei tietokonepelien pelaaminen ole mitään rakettitiedettä. Vihdoin voin näyttää, että täysin väärässä olit, mutsi! Tähtiin kurottaminen on näköjään pirun vaikeaa, nopeaa, hauskaa ja julmetun palkitsevaa. Ja jos ei mene ihan putkeen, KABUUUM!!!

Kerbal Space Program (KSP) onkin onnistumisen ja epäonnistumisen riemulaulu.

 

Life is Strange Episode 3: Chaos Theory (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Life is Strange on ehdottomasti pelivuoden 2015 iloisimpia yllätyksiä. Pienen ranskalaisstudion seikkailupeli on osoittanut, että tiimiltä löytyy taitoa käsitellä arkisia asioita kiehtovasti ja koskettavasti. Ja kyllä, tiedostan, että on aika outoa kirjoittaa edellinen lause pelistä, jonka pääosassa on teinityttö, joka osaa manipuloida aikaa.

Mutta niin se vain on, että vaikka teoksessa on mukana fantastisia elementtejä, kaiken sisällön ei tarvitse olla aina puhdasta fiktiota. Ja miksipä ei. Harvalla meistä on kokemusta siitä, millaista on kelata aikaa edestakaisin, mutta useat meistä tietävät, millaista on tuntea itsensä ulkopuoliseksi, elää rikkinäisessä perheessä, olla pettynyt elämäänsä tai yksinkertaisesti vain teini-ikäinen. Ihan niin kuin siinä nyt mitään yksinkertaista olisi.

 

Technobabylon (PC)

Wadjet Eye Games on julkaissut viime vuosina tasaiseen tahtiin mainioita vanhan koulukunnan point & click -seikkailuja, kuten erinomaisen Blackwell-sarjan.  Uusin tulokas tähtää tulevaisuuteen ja kyberpunkkiin, mutta mites tällä kertaa onnistutaan kun kehittäjänä on Technocrat?

 

Wolfenstein: The Old Blood (PC, PS4, Xbox One)

The Old Blood on itsenäinen lisäosa vuoden 2014 yllätyshitiksi kiivenneelle Wolfenstein: The New Orderille, joka oli myös allekirjoittaneen valinta vuoden peliksi. Siinä missä New Order nakkasi pelaajat nopeasti natsien hallitsemalle vaihtoehtoiselle 60-luvulle, on lisäosassa palattu pelisarjalle perinteisempiin toisen maailmansodan maisemiin.

Kuten trailereistakin saattoi päätellä, on Old Blood paluu sekä tarinaltaan että pelattavuudeltaan huolettomampiin aikoihin. New Orderin verkkaisemmat tunnelmoinnit loistavat poissaolollaan ja tilalle on saatu lisää aalto toisensa jälkeen tykinruoaksi syöksyviä natsisotilaita sekä zombeja. Onko askel taaksepäin tällä kertaa oikea suunta?

Artikkelit

Turtle Beach Ear Force Z60 – basso jytisee taas

Alan hiljalleen vaipua epätoivoon pelikuulokkeiden ja –headsetien kanssa. Yksi pari toisensa jälkeen ilmestyy pöydälleni, päätyy testiin ja osoittautuu prikulleen samasta puusta veistetyksi: bassot kattoon, mulla ei ole niin hirveästi väliä!

Turtle Beach on perinteisesti tehnyt kuitenkin oikein hyviä headsetejä ja firman XP400-luurit ovat yhä konsolikäytössäni. Mutta miten mahtaa käydä, kun testissä on PC:lle suunniteltu surround-headset?

CM Storm Octane: halpa hinta, mutta millainen laatu?

Pelinäppäimistöissä on viime vuosina ollut trendinä siirtyminen mekaanisiin näppäimiin. Siinä missä muutamaa vuotta sitten mekaaniset näppikset olivat harvinaisia, nyt kuvio on miltei päinvastainen: miltei jokainen firma pyrkii pätemään mekaanisilla ja aina vain hintavammilla näppäimistöillään.

Niinpä kun vastaan tulee pelikäyttöön tarkoitettu kalvonäppäimistö, joka tulee samassa paketissa hiiren kanssa, olin hieman skeptinen. Skeptisyys ei ainakaan siitä vähentynyt, kun paketin hintalappu selvisi: voiko viidellä kympillä muka oikeasti saada hyvän, tai edes käyttökelpoisen hiiren ja näppiksen?

Kerbal Space Program – moditaivaan kiintotähtiä

Kerbal Space Program on osottautunut erittäin modattavaksi ohjelmistoleluksi, jonka potentiaali ei ole jäänyt pelaajayhteisöltä huomaamatta. Keskikesällä 2015 peliin löytyy päälle viisisataa erilaista viritelmää pienistä lippupaketeista koko pelikokemusta mullistaviin innovaatioihin. Kannattaa tosin muistaa ”Carcassonne” –efekti, eli liian monta lisäosaa kerralla voi heikentää pelikokemusta.

Nelinpeli

Mulkaisu – Splatoon

Miten on mahdollista, että Nintendon moninpelattava värikuulasota Splatoon on näin järjettömän hyvä peli?

Edellinen arvosteluviikko

Edellisen arvosteluviikon mielenkiintoisimmaksi jutuksi lukijat äänestivät tasaäänin Miikan The Escapists- ja Miika J.K. Halmelan Guilty Gear Xrd -SIGN- -arvostelut.

Atelier Ayesha Plus: The Alchemist of Dusk (PS3, PS Vita)

The Detail Episode 2 – From The Ashes (Linux, Mac, PC)

The Escapists (PC, PS4, Xbox One)

Guilty Gear Xrd -SIGN- (PS3, PS4)

Loop Drive (iOS)

Putkimiehet taistelivat – kirjailija kertoo [kirja]

Mulkaisu – Action Henk

Mulkaisu – Wolfenstein: The Old Blood

Nelinpeli Podcast 080: Eruptioita

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko/artikkeli oli...

Katso tilanne vastaamatta