Uusimmat

Domen arvosteluviikko 6/2015: Alone in the Dark, Far Cry 4, Game of Thrones, Saints Row 4, Besiege, Game Jam, Asus ROG Orion

09.02.2015 22:00 Jukka O. Kauppinen

Domessa viikolla 6/2015 muun muassa:

  • Alone in the Dark: Illumination -ennakko (PC)
  • Far Cry 4: Escape From Durgesh Prison DLC (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)
  • Game of Thrones Episode 2: The Lost Lords (Mac, PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)
  • Saints Row 4: Re-Elected (PS4, Xbox One)
  • Työpöydältä statistiikaksi – Game Jam -pelin elämänkaari
  • Besiege: kaikki paskaksi ja palamaan!
  • Asus ROG Orion – korkealla hintalapulla saa vain kohtalaista ääntä

Alone in the Dark: Illumination –ennakko (PC)

Joskus uuden pelin kokeilun jälkeen tarvitaan vahvoja realitycheckkejä. Jopa tyyliin, että ”mitä minä äsken pelasin?”  

Jos pelihistorian tärkeimpiin lukeutuvalle kauhupelille ollaan tekemässä modernia jatko-osaa, niin miksi juoksentelin äsken tyhmissä tunneleissa räiskimässä tyhmiä örkkejä ja tekemässä tyhmiä ja yksinkertaisia tehtäviä pelissä, joka tuntui alusta loppuun tyhmältä perusräiskinnältä? Missä se kauhu oli? Siinäkö, että taivas on tumma ja taival pitkänlainen?

 

Far Cry 4: Escape From Durgesh Prison DLC (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Kun Ubisoftin pelejä on perinteisesti dissattu siitä, että ne nojaavat liikaa tuttuihin elementteihin ja samaan open world -kaavaan, kukaan tuskin odotti, että firma lähtisi muuttamaan pelejään suoraan roguelikeksi.

No, ei ihan näin ole oikeasti tapahtunut, mutta Far Cry 4:n Escape From Durgesh Prison -lisäsisältö lainailee vähän elementtejä suosituista indiepelistä. Tulos vain on melkoinen sekametelisoppa.

 

Game of Thrones Episode 2: The Lost Lords (Mac, PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Kun viimeksi puhuimme Telltalen Game of Thrones –pelisarjasta ja sen ensimmäisestä episodista, minun fiilikseni olivat hieman ristiriitaiset. Pelissä oli hyvää, mutta myös ongelmia.

Toinen osa on tästä perspektiivistä katsottuna aika tärkeä suunnannäyttäjä. Lähteekö sarja sen myötä uuteen nousuun, vai onko ilmassa käryä pienoisesta pettymyksestä?

 

Saints Row 4: Re-Elected (PS4, Xbox One)

Muutaman vuoden takainen Saints Row 4 oli mitä riemastuttavin peli. Se heitti romukoppaan monet open world –peligenren väsyneimmistä jutuista ja löi touhun aivan totaalisen läskiksi. Vitsi nauratti minua 4,5 tähden arvosta.

Nyt Saints Row 4 tulee taas. Re-Elected Edition pakkaa samoihin kansiin kaiken DLC:n ja tuo pelin uuden sukupolven nautittavaksi. Vieläkö naurattaa?

Artikkelit

Työpöydältä statistiikaksi – Game Jam -pelin elämänkaari

Tässä vaiheessa uskoutuneet peliharrastajat tietävät mikä Game Jam on. Tapahtumasta on selitetty perusteellisemmin Jukan jutussa, mutta nopeasti tiivistettynä idea on tehdä peli 48 tunnissa ryhmässä tai yksin. Miikka osallistui tapahtumaan Turussa, Eric Tampereella ja minä Kymeenlaaksossa. Eli kaiken kaikkiaan kolme Domen heppua väänsi pelejä hiki hatussa omaksi ilokseen.

Tänään en kerro teille yleisesti tapahtumasta. En myöskään siitä kuinka mukava oli taas kerran tehdä uusia tuttavuuksia jammaillessa tai siitä, kuinka nukuin tapahtuman jälkeen yli 17 tuntia putkeen. Sen sijaan tarjoan sisäpiirin analyysiä prosessista ja pelimme vastaanotosta.

Besiege: kaikki paskaksi ja palamaan!

Viimeisen viikon aikana netissä on kohistu kovasti Besiege-pelistä. Fysiikkapohjainen rakennussarja antaa pelaajan kasata itse tuomionpäivän tuhokoneensa monista palikoista ja sitten haastaa tämän romuttamaan erilaisia linnoja niiden kanssa.

Kehitysversion perusteella kohina on myös perusteltua, sillä potentiaalia löytyy.

Asus ROG Orion – korkealla hintalapulla saa vain kohtalaista ääntä

Asuksen ROG-sarja on vuosien varrella nostanut profiiliaan kovasti. Osittain kyse on siitä, että firma on markkinoinut brändiään näkyvästi eSports-tapahtumissa ja pelaajille yleensäkin, mutta toisaalta myös siitä, että sen tuotteet ovat pääasiassa laadukkaita.

Kun Asus sitten heitti markkinoille hyvinkin perustason luureilta vaikuttavan headsetin melkoisen korkealla hintalapulla, odotin, että se juju löytyisi teknisestä toteutuksesta. Miten kävi?

Edellinen arvosteluviikko

Edellisen arvosteluviikon jutuista lukijat äänestivät mielenkiintoisimmaksi Jarno Kotavuopion reportaasin Nintoaster-konsolin rakentamisesta.

Captain Toad: Treasure Tracker (Wii U)

Crypt of the Necrodancer (Linux, Mac, PC)

Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes (PC, PS3, PS4, Wii U, Xbox 360, Xbox One)

Heroes of Might and Magic III HD Edition (Android, iOS, PC)

The Talos Principle (PC)

Race Online –haastattelu – kunnon kotimaista top down racer -hurvittelua

Vuoden 2014 yllättävin peli: Middle-Earth: Shadow of Mordor

Vuoden 2014 paras pelihahmo: Iron Bull (Dragon Age: Inquisition)

Vuoden 2014 paras moninpeli: Titanfall

Vuoden 2014 paras pelikäsikirjoitus: South Park – The Stick of Truth

Nintoaster – näin tehdään leivänpaahdin-retrokonsoli

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko/artikkeli oli...

Katso tilanne vastaamatta