Uusimmat

Doom 4 näyttää… Tältä?

28.01.2011 12:44 Jukka O. Kauppinen

Modernit räiskintäpelit tuppaavat olemaan aivan liian usein tylsänharmaita ja pimeitä, kuten Joystick Divisionin Alexander Beview meille muistuttaa. Pelaajatkin ovat mokoman huomanneet, kuten jonkun tuntemattoman neropatin tekemä kuvasarja Doom-pelien graafisesta historiasta muistuttaa.

Tätä perusongelmaahan on käsitelty Domessa aiemminkin:

Ubisoftin pelitaitelija Philippe Ringuette-Angrignon syynää Gamasutran artikkelissaan nykypelien grafiikoita eikä ole kovinkaan otettu. Ja syystäkin. Vaikka pelikonsolien tehot ovat parantuneet ja grafiikat komistuneet, pelien grafiikat ovat aina vain vähävärisempiä. Paletit kutistuvat ja rumistuvat. Yhä useampi peli on sitä samaa ruskeissa suttuisissa ympäristöissä kipittämistä.

Suurin syy tähän on… Grafiikkateknologian kehittyminen. Kehitys kun on edennyt niin pitkälle, että grafiikkaa voidaan toistaa hyvinkin pikkutarkasti ja näyttävästi, mutta samalla jälki on liian kliinistä.  Pelaaja odottaa näkevänsä fotorealistisia maisemia, mutta erityisesti PC:n ja konsolien näytönohjainten kyvyt luonnonmukaisten valonlähteiden ja varjostusten toistamiseen ovat vielä puutteelliset. Niinpä peligrafiikka näyttääkin yhtäkkiä epätasapainoiselta ja epäluonnolliselta, elleivät pelintekijät tasapainota tilannetta väripalettejaan rukkaamalla.

Lue koko juttu: Liian hyvä grafiikka tekikin peleistä rumia

Ongelma vain korostuu sillä, että peliengineissä on tiemmä melko rumat ja tummat vakiopaletit, joita kaikki pelintekijät eivät halua/viitsi/jaksa muokata. Ja sitten mennään samoilla paleteilla pelistä toiseen.

Viimeisen puolentoista vuosikymmenen väritrendin voi kuitenkin tiivistää näin:

Doom 4 tehdään id Tech 5 -pelimoottorilla, kuten id:n toinenkin parhaillaan työn alla oleva peli, Rage.

Lähde: Doom 4, Screenshot As Speculated By Fans

Lisää aiheesta

Tämä hemmo tykkää Doomista, vähän liikaakin

id Tech 5 jatkossa vain Bethesdan peleihin

Doom 4 on mahtavampi kuin Rage

Lue myös

DC Universe Online (PS3)

Nintendo 3DS – videoreportaasi 3DS-konsolin Euroopan julkistustapahtumasta

Super Scribblenauts (DS)