Uusimmat

EA keskeytti Mirror’s Edge 2:n kehittämisen

20.02.2011 18:30 Jouni Mäki-Panula

Mirror’s Edgen jatko-osa oli jo tekeillä, kunnes Electronic Arts päätti keskeyttää projektin. Pelisarjasta vastaavan DICE:n mukaan EA tulkitsi Mirror’s Edge 2:n olevan liian iso taloudellinen riski. Näin ollen jo prototyypiksi ennättäneen jatko-osan kehittäminen keskeytettiin ja väki siirrettiin toisiin tehtäviin.

Mirror’s Edge ilmestyi loppuvuodesta 2008 konsoleille ja tammikuussa 2009 PC:lle. Arvosteluissa peliä kehuttiin ja ylittipä konsoliversioiden yhteenlaskettu myyntikin miljoonarajan. Tämä ei kuitenkaan lopulta riittänyt EA:lle, joka sisäisissä ennusteissaan oli ladannut Mirror’s Edgelle kovemmat odotukset.

Nyt DICE työstää Battlefield 3:a, eikä Mirror’s Edge 2:n jatkamiselle ole sijaa ainakaan lähitulevaisuudessa, jos koskaan.

Lisää aiheesta

Mirror’s Edge 2:ta tehdään pienellä liekillä

Mirror’s Edge (PS3, 360) 

Markkinoille ilmestyy viikoittain kymmeniä tutun harmaita pelejä. Ne voivat olla hyviä tai huonoja, mutta omaperäisyys ja idearikkaus puuttuu. Ruotsalainen DICE yllättää syksyn päätteeksi tarjoamalla futuristisen toimintaseikkailun parkourilla höystettynä. Ja mikä parasta se on loistava.

Mirror’s Edge (PC) 

PC-pelurit ovat muutenkin joutuneet viime vuosina kehittämään lähes zenmäistä itsehillintää. Konsolipelaajien juhliessa uusien julkaisuiden parissa on pöytäkoneversiota saanut odottaa pahimmillaan kuukausia. Laatukaan ei ole aina ollut parasta A-luokkaa, mistä surullisena esimerkkinä mainittakoon buginen ja raskas GTA IV. Melko tarkalleen kaksi kuukautta konsoliversioiden perässä seurannut Mirror’s Edgen kotikonejulkaisu herättääkin pelonsekaisen odotuksen tuntemuksia. Onko käsissä bugirypäs vai entisestään kiillotettu huippujulkaisu?

Lue myös

Cities in Motion (PC)

GTA IV:n fanipäivitys tekee pelistä entistä huisimman näköisen

Killzone 3 ja Guerrilla Gamesin Jan-Bart van Beek – kuuntelemme fanejamme

Kun Nintendo ajeli Adolf Hitlerin viikset…

Muropaketin uusimmat