Uusimmat

Fanipojat, pelialan pelastajat

05.01.2009 12:40 Jukka O. Kauppinen

Amerikkalainen South Coast Today -lehti on vaihteeksi tarttunut fanipoikiin – ja kehuu näitä pelialan suoranaisiksi pelastajiksi. Ja ihan syystäkin. Vaikka fanipoika-käsite voidaan mieltää myös negatiiviseksi, etenkin innokkaimpien konsolisotijoiden suhteen, niin aktiivisten hardcore-pelaajien kaltaiset fanipojat puolestaan ovat pelialan uskollisimpia tukijoita.

Tai kuten lehti kirjoittaa,

He ovat äärimmäisen tärkeitä koko pelialalle. He pelaavat säännöllisesti ja ostavat uusia pelejä, joten heidän ansiostaan pelialalla on muita teollisuudenaloja paremmat mahdollisuudet kivuta taantumasta.

Tilanne onkin tavallaan jännittävä. Peliala on yrittänyt laajentaa skaalaansa kasuaalipelaajien suuntaan. Naiset, lapset, mummelit, perheet ja muut kohderyhmät, jotka eivät ennen pelanneet lainkaan, ovat nyt pelitalojen parhaimpia kavereita. Mutta kauanko Wii Fit jaksaa kiinnostaa? Kauanko Raving Rabbidsit pitävät Wiimotet liikkeessä? Moniko tuore satunnaispelaaja on oikeasti kiinnostunut peleistä ja pelaamisesta, vai riittääkö se konsolin mukana tullut pelipaketti maailmanloppuun saakka?

Hardcore-pelaajat, kunnon fanipojat, sen sijaan tarkkailevat pelirintamaa silmät kiiluen. Uusista peleistä väännetään kättä, kinataan konsolien paremmuudesta ja ollaan ensimmäisenä kauppojen ovella himoitun uutuuden saapuessa. Ja siitä tykkäävät niin pelitalot kuin kauppiaatkin.

Mielenkiintoista kyllä, esimerkiksi Yhdysvalloissa GameStop-peliketju laski arviotaan yhtiön tuloksesta. Joulumyynti ei näet mennyt odotetusti. Mutta siitä ei voi syyttää hardcore-pelaajia, sillä raskaan sarjan pelit menivät entiseen malliin. Sen sijaan satunnaiset ostelijat, joululahjojen etsijät ja kasuaalipelaajat, ostivat aiempaa vähemmän hupipelejä ja vekottimia.

Joten katsokaamme joskus peiliin tyytyväisenä ja toistetaan mantraa: Olen tärkeä. Minulla on merkitystä. Olen vaikuttaja.

Lähde: Big video game fans prove crucial to the industry

Lue myös:

Arvostelu: Legendary (PS3, 360)

eDomen arvosteluviikko: Banjo-Kazooie, Family Ski, Quantum of Solace ja Wii Music

Sony maksoi Xbox 360:n prosessorikehityksen

Wiikon wanha: Zool

Vuoden 2008 parhaat indiepelit on valittu

Muropaketin uusimmat