Uusimmat

Farming Simulator rynnistää taas niin pelloille kuin eläinkatokseen

26.08.2016 18:00 Jukka O. Kauppinen

Jos etsitään yhtä pelisarjaa, joka aiheuttaa ihmiskunnassa suurta hämmennystä, niin kyllä se on Farming Simulator. Hulluja määriä myyvät mahdottoman tylsät maanviljelyspelit kun vain jotenkin lumoavat, aina vain uudestaan.

Farming Simulatorit ovat myös hämmentäviä vuosittaisia julkaisuja. Jonkun NHL:n kohdalla sen vielä ymmärtää, mutta että uudelle satokaudelle pitää aina saada jotain uutta sisältöä. Mikä on vuoden uutuusvilja? Geenimanipulaatiokana?

Noh, FM17 tuo sentään vähän uudenlaista näkökulmaa pelaamiseen. Luvassa on näet enemmän karjanhoitoa ja eläinten kasvatusta.

Pelin hypeä lainataksemme:

”Farming Simulator 17 tarjoaakin entistä paremmat puitteet juuri eläimiin keskittyvälle pelaajalle. Jos viljojen tai erilaisten juurikkaiden kasvatus ei tunnu omalta jutulta, voi aikansa käyttää vaikkapa lehmiin, lampaisiin, kanoihin ja sikoihin. Pelissä on tietenkin mahdollista ostaa itselleen uusia eläimiä, mutta omalle tilalle eläimen tuominen vaatii eläimen kuljettamisen omatoimisesti omilla laitteilla. Tähän tarvitaan esimerkiksi eläintenkuljetusvaunu, joka on lähellä eläimen ostopaikkaa. Vaihtoehtoisesti eläimen kuljetuksen voi tilata myös myyjältä, mutta tällöin kuljetuksesta peritään lisämaksu. Eläinten tuottamat hyödykkeet, kuten lampaan villa, vaativat myös oman kuljetuksensa. Tällaiset seikat onkin hyvä huomioida eläinhankintoja tehdessä tai urasuunnitelmia laatiessa.

Eläimien ostaminen ja näille laidunten tarjoaminen ei vielä riitä, sillä eläimiä pitää myös ruokkia ja hoivata. Ruokkimisen ja veden tarjoamisen lisäksi eläinten nukkumapaikat ja ruokintapaikat tulee pitää puhtaina. Hyvin hoidetut eläimet lisääntyvät ja sen ohessa parantavat tuotantoa tuottamalla entistä enemmän myytäviä hyödykkeitä. Lehmistä saadaan maitoa, lampaista villaa ja niin edelleen. Lehmien ja sikojen myötä syntyy myös paljon lantaa, joita voidaan käyttää esimerkiksi peltojen lannoittamiseen.

Kanat ovat poikkeus, sillä jokainen pelaaja aloittaa maatilansa muutamalla kanalla. Ne ovat eläimistä helpoimpia hoitaa ja ne tuottavat munia ilman erityistä vaivaa. Jos munilla haluaa tehdä rahaa, ne tulee kerätä käsin ja toimittaa myyntiin haluttuihin paikkoihin.”

Farming Simulator

Jotta hyvä tavaton sentään. Raktorilla pellolle, jyvätuopin kanssa kanalaan. Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, niin peli koukuttaa taas pelaajia perusteellisesti ja nousee myyntilistojen kärkeen.

Farming Simulator saapuu sulostuttamaan virtuaalimaajussien elämää 25.10.

Lisätietoja: www.farming-simulator.com

Farming Simulator
Kaikki jutut aiheesta

Jukka O. Kauppinen

Muropaketin uusimmat