Uusimmat

GTA V:n menestystarina jatkuu: Hittipeli on myynyt tänäkin vuonna miljoonia kappaleita

24.05.2017 22:14 Muropaketin toimitus

Grand Theft Auto V myy vieläkin hyvin, vaikka pelin alkuperäisestä julkaisusta on kulunut pian neljä vuotta.

Grand Theft Auto V (2013) on yksi maailman myydyimpiä videopelejä, eikä sen suosio osoita mitään laantumisen merkkejä. Vaikka pelin alkuperäisestä ilmestymisestä PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle on kulunut pian jo neljä vuotta, käy peli vieläkin kaupaksi.

Rockstar Gamesin julkaisijana toimiva Take-Two Interactive julkaisi äskettäin tuoreita myyntilukuja, jotka paljastavat, että peliä myytiin tänäkin vuonna viisi miljoonaa kappaletta jo ennen maaliskuun loppua. Polygonin mukaan peliä on myyty nyt kaikkiaan jo yli 80 miljoonaa kappaletta.

Myyntiluvuissa on toki kyse jälleenmyyjille toimitetuista peleistä, mutta tilausten määrä kertoo melko varmasti siitä, että pelillä on yhä huikea menekki. Myyntiin vaikuttanee moninpeli Grand Theft Auto Onlinen jatkuva suosio.

Grand Theft Auto V:n myyntiluvut ovat pelihistoriassa peitonneet ainoastaan Tetris (1984), Minecraft (2011) ja Wii Sports (2006). Rockstarin hittipelin voisi ennustaa ylittävän pian myynneissä Wii Sportsin, jota on myyty 82,8 miljoonaa kapppaletta.

Vielä hurjemmalta menestykseltä GTA V tuntuu verrattuna omaan pelisarjaansa, sillä toisiksi myydyintä GTA-peliä, vuoden 2004 Grand Theft Auto: San Andreasta on myyty ”vain” 27,5 miljoonaa kappaletta. Peliä edeltänyt Grand Theft Auto IV (2008) on myynyt 25 miljoonaa kappaletta, eli alle kolmasosan GTA V:n myynneistä.

Rockstar Games ilmoitti pari päivää sitten lykkäävänsä toisen odotetun pelinsä, Red Dead Redemption 2:n julkaisua ensi vuoteen. Tarkempaa julkaisupäivää ei ole tiedossa, mutta pelin on kerrottu ilmestyvän aikaisintaan huhtikuussa.

Rockstar Games
Kaikki jutut aiheesta