Uusimmat

Guitar Hero on historiaa: Activision kuoppasi pelisarjan

10.02.2011 09:00 Miikka Lehtonen

Guitar Hero. Vaikka pelisarja tuokin nykyään monille lähinnä negatiivisia mielleyhtymiä viime aikaisten pelien ollessa vähän mitä sattuu, pitää kuitenkin muistaa, että juuri se aloitti bändipelien vyöryn. Tästä ei lopulta ollut sarjalle hirveästi iloa, sillä se kuopattiin äskettäin vähin äänin. Lepää rauhassa, Guitar Hero.

Uutiset tulevat niinkin yllättävästä lähteestä kuin Rolling Stone -musiikkilehden teknologiablogista. En edes tiennyt, että heillä oli sellainen! No, oli miten oli, saitti tietää kertoa, että Guitar Hero on historiaa. Syy on tietenkin se kaikkein activisionein: raha.

”Musiikkigenren laskevista myynneistä johtuen Activision tulee lopettamaan Guitar Hero -bisnesyksikkönsä ja päättää Guitar Hero -pelien kehittämisen. Nämä päätökset johtuvat halusta keskittyä entistä enemmän tarjoilemaan maailman parhaita interaktiivisia kokemuksia”, kertoo Activisionin tuorein raportti firman osakkeenomistajille. Pari pointtia.

Activision, muruseni. Ensinnäkin pelien laskevat myynnit saattavat osittain johtua siitä, että tungitte markkinoille noin 560 Guitar Hero -peliä vuoden sisään, eikä kovin moni niistä ollut varsinaisesti hyvä. Lisäksi, miksi minulle tulee jälkimmäisestä lauseesta kylmiä väreitä selkärankaan? Ai niin, tämän takia: se tarkoittaa tässä tapauksessa Facebook-pelejä, iPhone-pelejä ja ”entistä casualimpia pelikokemuksia”.

Ikävä homma Guitar Hero -kehittäjien kannalta, mutta ollaanpa rehellisiä: ei peleissä viime aikoina hurraamista ollut. Rock Bandin jälkeen lukuisilta Guitar Heroa sorvanneilta tiimeiltä selvästi loppuivat ideat, joilla erottua edukseen Harmonixin pelistä… joilla ei myöskään mene hirveän lujaa. Kuten muistamme, MTV Games myi vähän aikaa sitten Harmonixin Harmonixille, oletettavasti pitkälti pelien laskevasta myynnistä johtuen. Onko muovikitaran aika lähestymässä loppuaan?

Lähde:Rolling Stone

Lisää aiheesta

Huono vitsi vai väkisinvänkäystä? Guitar Hero III:sta kännykkäversio

Guitar Hero: Warriors of Rock (PS3, Wii, Xbox 360)

Guitar Hero ylitti miljardin haamurajan ja teki pelihistoriaa

Menikö Guitar Herolta uskottavuus tämän mainoksen myötä?

Vieläkö musiikkipelit kiinnostavat?

Katso tilanne vastaamatta