Uusimmat

Harmaita ja ikääntyneitä merten susia: wiikon wanhana Aces of the Deep

14.12.2012 10:00 Jukka O. Kauppinen

Merellä on märkää ja yksinäistä. Mutta joskus myös pirun jännää ja jopa pelottavaa. Ja erityisen palkisevaa silloin, kun torpedot iskeytyvät tankkerin kylkeen. Aces of the Deep on lähemmäs parinkymmenen vuoden takainen sukellusvenesimulaattori, joka ansaitsee edelleen kauniita sanoja etenkin realistisuutensa suhteen.

Dynamixin Aces of the Deep oli edellisvuonna ilmestyessään yhtä teknisen luovuuden että pelattavuuden riemulaulua. AOTD kykeni luomaan huikeat kehykset Saksan merivoimien, Kriegsmarinen, merisusille, jotka kamppailivat aina alivoimaisina mutta loppumattomalla urheudella liittoutuneita vastaan.

Nyttemmin päivitettynä Windows 95:lle on simulaattorille tehty muutakin kuin vain lisätty Command: nimen eteen. Eksoottisena leluominaisuutena CAOTD:ssa on puheentunnistus, jolla voi komentaa miehistöään. Aitoa hyötyä moisesta tosin ei liene, ja 12 megatavun muistivaatimuskin karsii potentiaalisia määräilijöitä. Pienempinä uutuuksina käytössä on myös tarkempi grafiikkatila sekä laivat ovat tekstuurimapattuja. Paketista löytyy myös DOS-versiolle erillisenä myyty tehtävälevyke, joka lisää välimeren kampanjointia sekä tehtäviä taisteluihin ehtimättömälle XXI-veneluokalle. Muutoin W95-versio on sama kuin DOSillakin, realistinen ja tunnelmarikas.

Lue koko juttu: Wiikon wanha: Aces of the Deep

Muropaketin uusimmat