Uusimmat

Hittipelisarjan uudesta suosiosta on kiittäminen Xbox Game Passia ja PS Plussaa, kertoo kehittäjä

26.10.2022 14:35 Muropaketin toimitus

Yakuza-pelit ovat löytäneet jalansijan länsimaissa pelipalvelujen ansiosta, uskoo kehittäjästudion johtaja.

Yakuza, joka äskettäin vaihtoi myös länsimaissa nimensä muotoon Like a Dragon, on alun perin Japanissa suosittu pelisarja, ja muualla maailmassa sen suosio on kasvanut hitaammin. Viime vuosina pelit ovat kuitenkin saavuttaneet alati laajemman pelaajakunnan, ja kehittäjästudio Ryū ga Gotokun johtaja Masayoshi Yokoyama kommentoikin tätä tuoreessa haastattelussa.

”Etenkin länsimaissa yleisö on kasvanut. On vaikea sanoa johtuuko se julkaisusta useille alustoille vai siitä että muutimme genreä ja päähenkilöä, vai molemmista”, Yokoyama kertoi Comic Bookin mukaan.

”Henkilökohtaisesti uskon, että tilauspalvelut kuten Game Pass, jotka päästävät ihmiset pelaamaan aiempia pelejä vuosien mittaan, ovat pitkälti auttaneet yleisön kasvussa.”

Aiempia Yakuza-pelejä sisältyy sekä Xbox Game Passin että PlayStation Plussan valikoimiin. Pelimediassa on nähty myös väitteitä siitä, että pelipalvelut heikentäisivät myyntilukuja, mutta Yokoyaman kommentit puhuvat tätä vastaan.

Segan julkaisemassa pelisarjassa on parhaillaan tekeillä useita uusia julkaisuja, muun muassa remake-peli Like a Dragon: Ishin sekä täysmittainen jatko-osa Like a Dragon 8.