Uusimmat

Hyviä uutisia klassikkoseikkailujen ystäville: Last Express, Beneath a Steel Sky 2

25.09.2012 20:45 Jukka O. Kauppinen

Vaikka jotkut toisin tuntuvatkin yhä kuvittelevan, perinteiset seikkailupelit voivat tänään hyvin. Suorastaan upeasti. Hyviä seikkailuja ilmestyy jopa enemmän kuin koskaan, joskin tietenkin hyvinkin monenlaisille alustoille hajautuneina. Ja muutama wanhojen pelipartojen suosikkiseikkailu on saamassa jatkoa.

Aloitetaan siitä ajankohtaisimmasta. Ylihuomenna Jordan Mechnerin Interplaylle/Broderbundille vuonna 1997 luoma upea seikkailupeli The Last Express julkaistaan iOS-laitteille uusversiona. Yksi kaikkien aikojen parhaimmista ja omintakeisimmista seikkailuista iskee taatusti myös nykypäivän pelaajiin, jos maailmassa on yhtään oikeutta jäljellä.

 

Toinen hyvä uutinen kuuluu brittiläisen Revolution Software -seikkailupelitalon uumenista. Firmahan työstää parhaillaan uutta osaa suosittuun Broken Sword -pelisarjaansa, mutta fanien kannustuksen johdosta lafkassa on tehty jo jatkosuunnitelmia seuraavasta pelistä. Ja se tuleekin olemaan jotain upeaa!

Se on nimittäin Beneath a Steel Sky 2.

Lainataanpa Wikipediaa:

Beneath a Steel Sky on vuonna 1994 MS-DOS:lle ja Commodore Amigalle julkaistu Revolution Softwaren kehittämä seikkailupeli. Peli sijoittuu tulevaisuuteen, jossa ympäristötuhot ovat saastuttaneet Maata niin pahoin, että ihmiset elävät nykyään ilmastolta suojatuissa kaupungeissa. Pelin teemat liikkuvat paljolti kyberpunk-tyylisissä aiheissa, joita on höystetty huumorilla. Beneath a Steel Skyn työnimenä oli Underworld.

Beneath a Steel Sky oli toinen Revolution Softwaren Virtual Theatre -pelimoottoria käyttänyt peli; ensimmäinen oli samaisen yhtiön vuonna 1992 julkaistu Lure of the Temptress.

Pelin taustat ja alkunäytökset olivat sarjakuva-albumi Watchmenistä tutun Dave Gibbonsin kynänjälkeä. Alkunäytöksestä toimitettiin tiettyjen julkaisujen mukana myös erillinen sarjakuvalehtinen.

Peli keräsi arvostelumenestyksiä julkaisuhetkellään ja se on sittemmin julkaistu vapaaseen levitykseen. Suomalaisista tietokonelehdistä MikroBitti antoi huippuarvosanat, Pelit-lehden arvostelu ei ollut aivan yhtä ylistävä.

”Keskustelemme parhaillaan ideoita pelidesignia varten ja aloitamme työt heti Broken Sword – The Serpent’s Cursen julkaisun jälkeen”, kertoo Revolution.

Taitaa muuten olla kohta wiikon wanhan paikka, etenkin kun tuo huippuarvosana-arvostelukin löytyi omalta koneelta.

Lisätietoja: http://en.wikipedia.org/wiki/The_Last_Express

Lisätietoja: http://revolution.co.uk/

Lisää aiheesta

Broken Sword IV: The Angel of Death (PC)

Broken Swordin ja Beneath a Steel Skyn tekijä miettii pelien tarinankerrontaa

Douglas Adams ja Frederick Pohl muistelevat teostensa siirtymistä peleiksi

Uusi Broken Sword -seikkailu syntyy pelaajien avulla

Lue myös

Assassin’s Creed III -ensikosketus osa 1: renessanssin loistosta uudelle mantereelle

DmC: Devil May Cry -ensikosketus – Dante limbon lumoissa

Pitkä kuiva kausi päättyi: kahden peukun viikko!

Mars Steamiin! XCOM: Enemy Unknown sai demon

Ovatko mainitut pelit/pelisarjat ennestään tuttuja?

Katso tilanne vastaamatta