Uusimmat

Indie-pelijulkaisija viherpesee matoja – Team17 ryhtyy myymään “ympäristöystävällisiä” NFT-tuotteita

31.01.2022 19:35 Muropaketin toimitus

Indie-pelien julkaisija Team 17 ryhtyy myymään Worms-peleihin liittyviä NFT-tuotteita, jotka ovat sen mukaan ympäristöystävällisiä.

Indie-pelejä julkaiseva Team 17 on tiedottanut, että se aikoo ryhtyä kaupittelemaan NFT-tuotteita. Ne perustuvat takavuosien suosikkijulkaisuihin kuuluviin Worms-peleihin, ja niiden luvataan olevan ympäristöystävällisiä. Tiedotus tuli yllätyksenä monille Team 17:n työntekijöille, jotka saivat tietää yhtiön NFT-aikeista vasta silloin, kun ne julkistettiin. Asiasta kertoo Eurogamer.

Worms-tuotteet ovat automaattisesti kehitettyjä kuvia, joita ryhtyy myymään Reality Gaming Group. Yhtiö käyttää sellaista lohkoketjuteknologiaa, jonka luvataan olevan ympäristöystävällistä. Lohkoketjuteknologiaa on kritisoitu muun muassa siitä, että se kuluttaa valtavasti energiaa. Esimerkiksi Bitcoin-kryptovaluutan louhiminen tuottaa vuodessa enemmän hiilidioksidipäästöjä kuin Slovakian tasavalta. Louhiminen on nimitys prosessille, jolla luodaan uusia Bitcoin-valuuttoja markkinoille.

LUE MYÖS: NFT:t ja Minecraftin yhdistänyt Blockverse myi pelaajille NFT:itä 1,2 miljoonalla dollarilla, ja katosi sitten kuin tuhka tuuleen