Uusimmat

Intel tutkii raportteja 13. ja 14. sukupolven suorittimiensa ongelmista peleissä – ongelmat voinee kiertää

Kuvituskuva: © Yan Krukau

11.04.2024 07:49 Muropaketin toimitus

Intelillä on käsissään ikävä ongelma. Sen voi kuitenkin mahdollisesti kiertää muuttamalla asetuksia.

Intel on alkanut tutkia käyttäjien raportoimia vakausongelmia 13. ja 14. sukupolven korkean suorituskyvyn suorittimissa. Esimerkiksi Etelä-Koreassa suorittimia on palautettu kauppoihin noin kymmenen päivässä vakausongelmien vuoksi.

Ongelmat ovat tulleet esiin peleissä. Niitä pelaamalla tietokone on saattanut kaatua, ja ongelma on yhdistetty Intelin huipputason suorittimiin. Vaikka ongelma lienee suorittimissa, moni on saanut syystä tai toisesta ilmoituksen VRAM-muistin loppumisesta. Pelit ovat myös pelkästään sulkeutuneet ilman näkyvää syytä, ja heittäneet käyttäjän työpöydälle.

Useimmat raportoiduista ongelmista koskevat Unreal-pelimoottoria käyttäviä pelejä. Tällaisiin peleihin kuuluu muun muassa suosittu räiskintäpeli Fortnite. Epic Games on kehottanut käyttäjiä menemään BIOSin puolelle, ja vaihtamaan SVID Behavior -asetuksen Intel Fail Safe -asetukseksi Asuksen, Gigabyten ja MSI:n emolevyillä.

Vermintide 2 ja Warhammer 40 000: Darktide -pelien kehittäjä Fatshark puolestaan vinkkasi hidastamaan suoritinta Intel Extreme Tuning Utilityn (XTU) avulla x55-asetuksesta x53-asetukseen. Gearbox kehotti poistamaan mahdolliset ylikellotukset, ja Infinity Siegen kehittäjät kehottivat laskemaan kellotaajuutta.

Kerroimme aiemminkin Intel-suorittimien vakausongelmista. Niiden korjaamiseen voi saada apua myös näillä vinkeillä: Intel Raptor Lake -suorittimissa on vakausongelmia – syy BIOS-asetuksissa