Uusimmat

iPad-peli myi vahingossa DLC:tä kissoille

23.07.2012 09:36 Miikka Lehtonen

Kissat, nuo karvaiset pienet ystävämme. Jokainen kissan omistaja on tottunut siihen, että joskus aamulla herätessään löytää outoja tavaroita vielä oudommista paikoista. Mutta tähän asti on sentään voinut luottaa siihen, että kissat eivät ostele yksinään DLC:tä. Vaan ei enää.

Tableteille on jo jonkin aikaa myyty ja julkaistu kissoille suunniteltuja pelejä. Värikkäät grafiikat ja läpsimään houkuttavat liikkeet viihdyttävät niin kissoja kuin näiden leikkimistä seuraavia ihmisiäkin. Eräs peli, Games for Cats, sisälsi myös mahdollisuuden ostaa peliin DLC:tä, eli maksullista lisäsisältöä. Tässä tapauksessa veikeän liskentän. Ja vielä sellaisessa muodossa, että padia läpsivä kissa pystyi ostamaan sitä itse. Oletettavasti vahingossa, mutta ei kissoista ikinä tiedä.

Ymmärrettävästi pelin ladanneet ja sitten vahingossa DLC-maksajiksi joutuneet ihmiset eivät olleet tapahtumasta kovinkaan mielissään, joten pelin kehittäjä muutti DLC-myyntinsä hieman hankalammaksi: nyt ostaessaan joutuu pitämään viittä sormeaan paikallaan ruudulla muutaman sekunnin ajan, mikä ei kissoilta onnistu kovin helposti.

Ja tässä itse syyllinen peli. Videon kissa ei (oletettavasti?) liity tapahtumaan.

 

Päivitys 11:00

Peli on kissatestattu myös meikäläisen luona ja hyväksi havaittu. DLC:n osto todella onnistui ennen hyvinkin helposti: hiirikentässä hiirilelu juoksee vahingossa ansaan, jää hännästään siihen sätkimään ja sitten sen päälle aukeaa ”osta hiirikenttä” -nappi. Mitenköhän tämäkin on jäänyt kehitystiimiltä huomaamatta…

Lähde: Gamasutra

Lue myös

Moon Intern: roolipelaa kuuaseman talkkaria

Angry Birdsiä yhteistyössä – haastattelussa Housemarquen Ilari Kuittinen

Battlefield 4:n beta taisi tehdä ennakoinnin maailmanennätyksen

Ouya-konsolin kehittäjä puhelee ristiin – alkuhype murenee, epäilykset kasvavat