Uusimmat

Jeesustelulla tehtiin taala jos toinenkin – tarina pelibisneksen legendaarisesta hämäräfirmasta

06.10.2015 12:30 Jukka O. Kauppinen

JOK nautiskeli lentomatkalla uskonnollisesta kirjallisuudesta ja nauroi itsensä hetkittäin tärviölle. Sillä Boss Fight Booksin teos Bible Adventures kertoi huikean tarinan firmasta, jossa ateistit ja agnostikot tekivät eeppisen huonoja pelejä uskovaisille.

Sekä Color Dreams että Wisdon Tree vain yrittivät tehdä mahdollisimman monta peliä, ennen kuin Nintendo tulee ja istuu päälle. Tämä onnistui. Nintendo kieltäytyi huomioimasta koko Wisdom Tree –firmaa, ja pieni pelistudio nautti jopa yllättävästä tuesta muiden pelifirmojen taholta. Nintendo näet oli raivostuttava yhteistyökumppani, jonka sanelupolitiikkaa muut vihasivat. Pieni jeesustelijafirma saikin esimerkiksi id Softwaren Wolfenstein 3D –pelimoottorin lähdekoodeineen kaikkineen aivan pilkkahinnalla, kuin kostona sille, että Nintendo oli pakottanut id:n sensuroimaan Wolfensteinin SNES-versiota niin rankasti.

Ja mitä teki Wisdom Tree? Heitti sitä Raamatulla. Firma näet julkaisi Super 3D Noah’s Ark –pelin, joka oli sisällöllisesti täysin identtinen Wolfensteiniin. Siihen vain vaihdettiin vain grafiikat ja tekstit. Nyt pelaaja onkin Nooa, joka kerää eläimiä arkkiinsa ja ampuu näitä unettavalla ruualla. Kentät ovat samat, salahuoneet ovat samat, jopa tekoäly on aivan sama kuin Wolf 3D:ssä. Mitä ihastuttavan törkeää, herkullista toimintaa!

Lue koko artikkeli: Bible Adventures – matkailua pelibisneksen raamatullisella kulmalla [kirja]

Lisää aiheesta

Chrono Trigger ja Galaga – Boss Fights Books tekee pelikirjoja pelaajille

Metal Gear Solid kahden vuosikymmenen jälkeen – Boss Fight Booksin uusin kirja tarkastelee klassikkoa

Pyssymachoilu ja palkkasoturifantasiat muovasivat Jagged Alliance 2:ta

Super Mario Bros. 2 –pelin tarina digitaalikansissa 172-sivuisena teoksena