Kauan se kestikin: Modern Warfare 2 yhdistettiin Moskovan lentokenttäpommiin

26.01.2011 12:27 | Jukka O. Kauppinen

Call of Duty: Modern Warfare 2 -räiskintäpeli herätti vuosi sitten valtavasti huomiota, kun pelin moninaiset kohtaukset päätyivät juorulehtien etusivuille. Erityisesti Moskovan lentokentälle sijoittunut kohtaus, jossa väkeä niitattiin oikein olan takaa.

Russia Today -lehti muisti lentokenttäkohtauksen Domodedovon lentokentällä räjähtäneen pommin jälkimainingeissa ja nostaa esiin ison kysymyksen.

”Innoittiko Modern Warfare 2  terroristeja?”

”Meidän täytyy selvittää käyttävätkö terroristit ja ääriainekset pelejä ja elokuvia innoittajinaan? Väkivaltapelit ja -elokuvat vaikuttavat ihmisiin, vaikka niiden tekijät aina kiistävätkin sen:”

Niinpä niin. Tosin jos tarkemmin katsotaan, niin kysehän on silti kahdesta eri asiasta. Pelissä pelaaja on terroristiryhmään soluttautunut agentti, joka päätyy lentokentälle hyökkäävän terroristiryhmän aiheuttaman kaaoksen keskelle. Muutaman päivän takainen terroristi-isku lentokentälle oli puolestaan yhden itsemurhapommittajan aikaansaannos. Terrori-isku lentokentällä, kyllä, mutta siihen ne yhteensattumat jo päättyvätkin.

Toki voidaan kysäistä, että kuinkas ne aiemmat tsetseeniterroristien pommi-iskut Venäjän lentokentillä ja lentokoneissa sitten? Tai useamman vuoden takainen teatteri-panttivankidraama? Mistäs niihin etsittiin innoitus vai olisiko vain niin, että terroristit vain hakevat jatkuvasti uusia heikkoja kohtia joihin iskeä?

Siviileihin kohdistettua terrorismia on muutoinkin esiintynyt jo ajalla ennen videopelejä. Ehkäpä tässä on kyse vain siitä, että venäläisen lehdistön perinteisen kaavan mukaan syytä yritetään kaataa länsimaiden niskaan. Eipä olisi ensimmäinen kerta. Eikä viimeinen.

Lue juttu: Moscow airport terror mirrors video game

Lisää aiheesta

Call of Duty: Modern Warfare 2 (PS3, Xbox 360)

Call of Duty: Modern Warfare 2 (PC)

Lue myös

Ajattelitko koodailla Rogueliken, ihan vain iltapuuhailuna?

S.T.A.L.K.E.R. -syväanalyysi tunkeutuu scifi-seikkailun sieluun

Total War: Shogun 2 -ennakko (PC)

Wolfenstein 1-D – peli, jollaista et liene ennen nähnyt

Keskustelu

Plööh vieläkö tästä jaksetaan vääntää kättä?

Ei taida olla tosiaan tällä iskulla mitään tekemistä codin kanssa… Rikokset vähenevät mutta niistä harvoista jäljelle jäävistä syytetäänkin pelejä ja elokuvia.

Mitäs juttua tämä nyt on? Kaikkihan tietää, että terrori-iskut on vasemmistoradikaalien tekosia. Heh…. oikein naurattaa tällainen turha löpinä kun kerran faktat on selvät.

heh… Venäjä…. LOL. Iskivät itseään omaan nilkkaan.

ei kyllä käynyt tämä mielessäkään…

videopelit on pahasta, en pelaa ;)

Vai niin. Jep taitaa mw2 olla tsetsenian myydyin peli. Onhan koko maassa ainakin 1 konsoli.

Tottahan kai tsetseeniassa pelataan videoepelejä 24/7, varsinkin terroristit.

@1 AFAIK tämä tehtävä ei liittynyt nettipeliin mitenkään, vaan yksinpelikampaniaan.

@1 Ehkä terrori-isku oli MW2:n paskuuden (???) innoittama?

mw2 oli kyllä ainakin nettipeliltään niin kuraa että sitä ei tiedä mihin kaikkeen se on vi********eita innoittanut

Muropaketin uusimmat