Uusimmat

Kolme peliä, kolme Suosittelemme-peukkua: GTA V hallitsee.

21.04.2015 20:00 Jukka O. Kauppinen

Miikka Lehtonen. PC. GTA V.

Näin koettuna GTA V myös pääsee oikeuksiinsa. Rockstar on suunnitellut pelimaailman, joka on ladottu aivan täyteen yksityiskohtia ja ihailtavia juttuja upeista sääefekteistä pieniin kätkettyihin vitseihin. PC:llä ne kaikki pääsevät kunnolla oikeuksiinsa.

Ja on todettava myös, että kyllähän se peli vauhdikkaammalta tuntuu kun ruudunpäivitysnopeus nousee 60 FPS:ään ja myös pysyy siellä tiukemmissakin takaa-ajoissa ja toimintakohtauksissa.

Rockstarille täytyy nostaa hattua myös siitä, että tiimi ei ole jättänyt työtä puolitiehen. Kuten miltei kaikki muutkin toimintapelit nykyään, myös GTA V tukee PC:llä konsoliohjaimia suoraan laatikosta. Mutta harva tukee niitä yhtä hyvin tai joustavasti kuin GTA. Itse tökkäsin arvostelujakson aikana pelin jo käynnissä ollessa koneeseen kiinni Xbox One –ohjaimen, kun edessä oli lentelyä. Ei tarvittu uudelleenkäynnistyksiä, ei sähellystä. Ohjain käteen ja peli jatkui.

Kun sitten lentely oli ohi, pistin ohjaimen pöydälle ja jatkoin hiirellä ja näppäimistöllä. Oudommatkin kombinaatiot, kuten vaikka liikkuminen padin analogitikulla ja tähtääminen hiirellä onnistuvat samanaikaisesti. En keksi, miksi kukaan haluaisi niin tehdä, mutta onpa mahdollista kuitenkin!

Lue koko arvostelu: GTA V (PC)

 

Lisää upeita pelivideoita (e)Domen videokanavalta osoitteesta https://www.youtube.com/user/wwweDomenet

 

Hienointa uudessa GTA:ssa on silti se näkymätön, pinnanalainen. Kaikki se uusi logiikka, uudet kikat, uudet salaisuudet, uudet jippoviitoset ja kakkakepposet. Tavat joilla pelimaailma reagoi pelaajaan ja toisiinsa. Ainakin minulle hämmentävän iso osa GTA:n viehätystä on yksinkertaisesti kaiken ympärillä tapahtuvan tarkkailu.

Grand Theft Auto V (PS4, Xbox One) 

Grand Theft Auto V uskaltaa, yrittää ja aika usein myös onnistuu. Se ei ole mikään uusi alku tai vallankumous, mutta se on monilla tavoin kunnianhimoisin Rockstarin peli miesmuistiin, ellei ikinä. Los Santosin tyylille sopivasti se kurottaa tähtiin ja onnistuu olemaan enemmän kuin osiensa summa, kiilaten Red Deadin kantapäille Rockstarin parhaista peleistä puhuttaessa.

Grand Theft Auto V (PS3, Xbox 360) 

 

 Lisää aiheesta

Grand Theft Auto IV (PC) 

Grand Theft Auto IV (PS3, 360) 

Grand Theft Auto IV: The Lost and Damned (360) 

Grand Theft Auto V –ensikosketus – viivaa, viinaa ja aseita (osa 2) 

Grand Theft Auto V: ryöstön anatomia (SPOILER!) 

Grand Theft Auto: Vice City Stories (PSP) 

Hypnoottinen video piukkapyllyisen neidon yhdistetystä GTA V-pelisessiosta ja pakarajumpasta 

Red Dead Redemption (PS3, Xbox 360) 

Vuoden 2013 paras pelihahmo: Trevor Phillips