Uusimmat

Kulttiklassikon paluu – Domen ennakossa Beyond Good & Evil HD

14.02.2011 13:28 Jukka O. Kauppinen

Beyond Good & Evil on niitä pelejä, jotka moni muistaa, harva on pelannut. Mutta ne pelanneet, voi pojat, ne kyllä tietävät mitä muut ovat sokeuttaan menettäneet.

Vuonna 2003 julkaistu Beyond Good & Evil oli paitsi hieno ja poikkeuksellisen älykäs toimintaseikkailu, se esitteli yhden kaikkien aikojen hienoimmista videopelien naispäähenkilöistä.

Nyt pelistä on tekeillä sekä jatko-osa että alkuperäisteoksen nykypelikoneille modernisoiva HD-versio. Heikki Takala palasi nuoruudenpäiviinsä Beyond Good & Evil HD:n merkeissä:

Ennakkoversion perusteella uskallan sanoa: Ilman kariesta. Beyond Good And Evil on vieläkin niitä harvinaisia pelejä, jotka eivät alunperinkään ratsastaneet graafisella loistolla, vaan käsikirjoituksen tasolla, tunnelmalla ja muistettavilla hahmoilla. Eikä tämä ole edes nostalgian umpisuossa rämpivän pelaajan sekopäistä jaarittelua ajasta jolloin kaikki oli vielä hyvin. Suoraan sanottuna monikaan klassikko ei kestä enää lähempää tarkastelua tänä päivänä, Beyond Good And Evilin tarinaa ja hahmoja voi tuijottaa suurennuslasilla, ja ne silti kestävät kasassa. Toisin kuin esimerkiksi useat Final Fantasy -sarjan päähenkilöistä.

Nimeensä viitaten Beyond Good And Evil kertoo toimittaja Jadesta joka päätyy tutkimaan hallituksen salaliittoa. Hyllis planeettaa riivaavat DomZ nimisten muukalaisten hyökkäykset, ja hallitus on lähettänyt Alpha Sectioniksi kutsutun erikoisjoukon suojelemaan sitä. Samalla vastarintaliike IRIS tutkii Alphan salaista yhteistyötä DomZin kanssa, ja levittää omaa propagandaansa hallituksen todellisista tekosista, jotka liittyvät niin kansalaisten kidnappauksiin kuin murhiinkin. Jade liittyy Irikseen ja päätyy tutkimaan salaliittoa apunaan keppi ja uskollinen kameransa.

Lue koko ennakko täältä: Beyond Good & Evil HD -ennakko (PS3, Xbox 360)

Lue myös

Mario Sports Mix (Wii)

Sims 3 (DS)

Skylanders Spyro’s Adventure tekee Activisionista leluvalmistajan

Sound Blaster Tactic 3D Sigma – Tukevat kuulokkeet pelaajille