Uusimmat

LoL-häiriköt laitettiin narsismitestiin

18.10.2015 12:00 Juho Anttila

Nettihäiriköinti on verkkopelien syöpä, joka vaivaa jostain syystä erityisesti Lords Management -genren pelejä. Lajityypin ykköspeli League of Legendsiä kehittävä Riot on käyttänyt hirmuisen määrän rahaa ja aikaa keksiäkseen keinoja häiriköiden suitsimiseksi. Uusin oivallus kutittelee jo nerouden rajaa.

Aiemmin tällä viikolla pelaajat, joiden pelitili oltiin merkitty epäilyttäväksi, huomasivat joutuvansa käymään läpi aivan uuden prosessin luodakseen uuden pelinimen. Sen sijaan, että kentälle pääsee suoraan, joutuvat pelaajat nyt täyttämään kaksi pitkää kyselyä ja pelaamaan tässä välissä 50 LoL-matsia Riotin automaattisesti generoimalla käyttäjänimellä ennen kuin oikeus käyttää omavalintaista nimeä aukeaa.

Kyselyn sisältö puolestaan on poimittu mielenkiintoisesta lähteestä. Esikuvana nimittäin toimii laajalti käytetty, vuonna 1979 kehitetty testi, jolla yritetään mitata vastaajien narsistisia ominaisuuksia. Pelaajat ovatkin spekuloineet laajalti, yrittääkö Riot laittaa häiriköitä ruotuun pakottamalla nämä kohtaamaan oman käytöksensä vai kerääkö Riot nyt itselleen lisää tietoa häirikköpelaajien mielenlaadusta. Itse veikkaan, että kyse on ainakin jossain määrin molemmista.

Lähde: Polygon

Lisätietoja: League of Legends

Lisää aiheesta

LoL-rintamalla kuohuu – maksullinen sankari tapettiin

LoL: homofobia, seksismi ja rasismi ovat vähentyneet valtavasti

Analyytikko: League of Legends hallitsee MOBA-taivasta myös ensi vuonna