Uusimmat

Lord Vader kohtasi pelitoimittajat – syntyikö suosiollinen ennakkojuttu Lego Star Warsista Voimalla uhkaamalla?

24.03.2016 10:00 Jukka O. Kauppinen

Heikki Mustonen matkasi kohtaamaan Voiman. Se löytyi Legolandista. Niin myös Lord Vader ja LEGO Star Wars: The Force Awakens.

Erilaista alamäkijuoksua ja sen variaatioita on legojen kanssa koettu aikaisemminkin, mutta nyt liike nousee aivan uusiin korkeuksiin. Millenium Falcon, X-Wingit ja muu taivaallinen kalusto saadaan vihdoinkin tositoimiin. Pelissä on kahta lentotehtävätyyppiä, joista ensimmäinen on lineaarinen, aluksen takaa kuvattu putkilentely. 

Toinen tyyppi on sitä ”oikeaa” lentämistä, jossa pelaajat päästetään vapaasti liikkumaan tilassa ja käymään taisteluita kuin koira koiraa vastaan. Lentämisen iloa voi myös kokea kaksin, toisen toimiessa pilottina ja toisen paahtaessa blastereilla putket kuumana.

Gears of War ei ole ensimmäinen Legoista mieleen tuleva peli, mutta se on alkupään joukossa, kun puhutaan suojasta suojaan liikkumisesta. Blaster battles (läjäytin taistelut, kuten eräs legendaarinen suomentaja kääntäisi) on osio, jossa sankarit kohtaavat tulivoimaa, joka pakottaa kyykistelemään muurin tai seinän takana. Suojasta voi sitten ammuskella takaisin, rakentaa palikoilla tai vaikkapa vetää tartuntakoukulla seinän alas stormtroopereiden päälle. Uudentyyppisten taistelukohtausten upottaminen peruspeliin tuo varmasti tarinan rytmiin vaihtelua, mutta sen on oltava myös hauskaa.

Lue koko artikkeli: Lego Star Wars The Force Awakens -ensikosketus – tähdet ovat taas oikeassa asennossa

Lego Star Wars The Force Awakens

Lisää aiheesta

Lego Star Wars (pc, PS2, Xbox)

Lego Star Wars II: The Original Trilogy –ennakko (DS, GBA, GC, PS2, PSP, Xbox, Xbox 360)

Lego Star Wars II: Original Trilogy (GC, PC, PS2, Xbox, 360)

Lego Star Wars III: The Clone Wars (PC, PS3, Wii, Xbox 360)

Lego Star Wars: The Complete Saga (PS3, Wii, 360)